Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

18. 03. 2018. 22:50 >> 23:05
4

DRAMA U MORAČI

Gordić srušio Cedevitu, "plavi" vode u seriji

Košarkaši Budućnosti savladali su Cedevitu u "Morači" 84:83, u prvom meču polufinalne serije ABA lige. Heroj "plavih" bio je Nemanja Gordić koji je postigao pet vezanih poena u posljednjem minutu i minus od četiri poena pretvorio u veliku pobjedu.

Budućnost i Cedevita su odigrali sjajan meč, prepun uzbuđenja, a na kraju je naš tim imao više koncentracije i stigao na korak od finala. Gosti su u posljednji minut ušli sa plus četiri, ali je posljednju riječ imao Gordić. Prvo je pogodio trojku, da bi se Budućnost odbranila.

U narednom napadu Čeri je izblokirao Gordića i iznudio faul. Međutim, promašio je oba bacanja, a sjajni plej je preuzeo odgovornost u posljednjem napadu. Čeri ga je faulirao na 2, 8 sekundi do kraja, a Gordiću ruka nije zadrhtala. Pogodio je oba, a Čeri je promašio sa poludistance, pa je slavlje u Morači moglo da počne...

Prethodno, ekipe su se smjenjivale u vođstvu, Budućnost je imala plus pet na poluvremeneu, a Cedevita tri poena prednosti uoči posljednjih 10 minuta. U odlučujućoj četvrtini se nastavila rezultatska klackalica, da bi u finišu Gordić na već opisan način izašao kao pobjednik iz okršaja sa Čerijem....

Gordić je meč završio sa 23 poena.

Istakao se i Kajl Gibson sa 16, Nikola Ivanović dodao je 12, a poen manje Zoran Nikolić.

U zagrebačkom timu najbolji je bio Vil Čeri sa 24 poena.

Gordić je meč završio sa 23 poena.

Istakao se i Kajl Gibson sa 16, Nikola Ivanović dodao je 12, a poen manje Zoran Nikolić.

U zagrebačkom timu najbolji je bio Vil Čeri sa 24 poena.

Revanš je 25. marta u u Zagrebu.

Tok meča:

4. četvrtina

Floter Ivanovića za minus jedan. Trojka Čerija 67:63.  Trojka Ivanovića 67:66. Opet Ivanović, preokret Budućnosti 68:67. Zoarn Nikolić spušta loptu u koš 70:67. Tajm-aut Zdovc. Nevjerovatni Nikols, trojka za izjednačenje 70:70. 

Doman iz reketa, Musa pogađa trojka 73:72. Žganec za plus tri 75:72, Tajm-aut Džikić. Žganec koristi dva bacanja 79:74. Trojka gisona za minus dva 79:77, 2.10 do kraja. Čeri pogađa nakon prodora 81:77.

Nesportski faul Žganeca. Ilić je pogodio bacanje. Čeri siguran sa linije slobodnih bacanja 83:79. Tajm-aut Džikić, 53 sekundi do kraja. Trojka Gordića 83:82. Faul nad Gordićem, 2,8 sekunde do kraja...

Gordić je dao oba bacanja, tajm-aut Zdovc. Čeri je promašio, pobjeda Budućnosti...

3. četvrtina

Zoran Nikolić je bio polovičan sa penala 40:34. Čeri, pa Stipanović za minus dva 40:38. Nikols za preokret 41:40. Igra se koš za koš, Cedevita vodi 45:44, sredina treće dionice.

Trojka Markote, plus četiri ima Cedevita 50:46. Serija "plavih" 5:0, ali Krušlin pogađa uz faul. Pogađa dodatno bacanje 53:51 za goste. Tri minuta do kraja četvrtine. Druga trojka markote, ali je odgovorio Gibson trojkom, a uz to je i fauliran. Ipak, nije dao slobodno bacanje, naš tim vodi 58:56. Trojka Čerija, a potom je Ivanović iskoristio jedno od dva bacanja 59:59.

Čeri je dao tri bacanja plus tri za goste 64:61, kraj treće dionice.

2. četvrtina

Nikols vraća vođstvo Cedeviti 25:24. Četiri vezazan poena "plavih" 28:27. Igra se koš za koš, vodi Budućnost 32:31, sredina druge dionice. rezultatska klackalica tokom cijele druge četvrtine - Budućnost vodi 34:32.

Gibson za plus četiri 36:32, tajm-aut Zdovc. Tri bacanja je iskoristio Gordić 39:34. Kraj prvog dijela.

1. četvrtina

Meč je počeo. Prve poene postigao je Gibson. Stipanović je poravnao 2:2. Trojka pod faulom Suada Šehovića, a potom je realizovao dodatno bacanje 6:2. Cedevita je prišla na minus jedan 8:7, uzvraća Gibson, četiri minuta igre.

Krušlin trojkom donosi gostima preokret 15:14. Istom mjerom uzvraća Gordić 17:15. Dolmen pogađa trojku za plus pet 20:15. Tajm-aut Zdovc. Treća trojka Krušlina, sada je bio precizan na isteku napada 20:18, dva minuta do kraja uvode dionice.

Gbson nakon prodora, ali Čeri pogađa trojku 24:23, kraj prve četvrtine. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније