Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

19. 03. 2018. 10:23 >> 10:19

ZAHVALIO NAVIJAČIMA

Džikić: U Zagrebu moramo biti bolji

Trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić zahvalio je navijačima na podršci tokom sinoćnjeg meča sa Cedevitom.

"Plavi" su sinoć savladali Cedevitu sa 84:83 u prvoj utakmici plej ofa ABA lige.

"Hvala navijačima što su došli i navijali. Ja sam vaspitan tako da navijam i kad gubim. Ne tražim da ljudi budu kao ja, ali zaista su nam večeras pomogli. Odavno nije bilo ovako. Hvala i na skandiranju na kraju, ali nijesam ja toliko bitan, meni je bitna energija, kako su se igrači i navijači "integrisali". A ja sam tu na margini", kazao je Džikić nakon meča.

Kazao je da moraju u Zagrebu odigrati bolje nego sinoć da bi pobijedili.

"Čestitaću Cedeviti, jer je odlično odigrala. Igrali smo mnogo puta ove sezone. Nema tu puno stvari koje te mogu iznenaditi, osim individualnog kvaliteta Nikolsa i Čerija koji su ga maksimalno iskoristili. U odbrani smo bili malo mekši nego što bih volio. Oni su pogađali teške šuteve, svaka čast. Heroj meča je Lendri, što se mene tiče, jer je tražio da igra. Možda to izgleda malo, ali je dalo vremena da se ekipa sabere, pronađe fokus u tih njegovih sedam minuta na terenu. Tek je 1:0, oporavićemo se i mi i oni", izjavio je Džikić.

Revanš je 25. marta u u Zagrebu.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali dobro, ali u trećoj četvrtini smo "kilavo" otvorili. Nikols i Čeri su nam napravili mnogo problema. Sad nas čeka težak posao u Zagrebu. Imamo vremena da se odmorimo i spremimo. Lendri će, vjerujem, imati priliku da se dodatno oporavi. Imali smo pravu košarkašku podršku iza nas, osjetili se kao pravi domaćini. Mnogo je razloga za optimizam, ali treba biti oprezan", izjavio je košarkaš Budućnosti Aleksa Ilić.

Trener Cedevite Jure Zdovc je ocijenio da su greške u završnici njegov tim koštale poraza.

"Budućnost Voli slavi i zasluženo slavi. Utakmica je završila kako jeste, ja sam ljut zbog završnice, ali je treba što prije zaboraviti. Imamo kvalitet, da smo malo pametniji bili mi bi slavili. Budućnost Voli ima psihološku prednost sad, vodi 1:0. Ne mogu shvatiti da moj pomoćni trener dobije udarac a da sudija to ne sankcioniše. Imali smo šansu i krivi smo sami. Ljuti me najviše Gordićeva trojka 40 sekundi prije kraja. Primili smo previše poena. Vjerujem da se možemo vratiti, samo je pitanje kako će ovo uticati psihološki na nas", rekao je Zdovc.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније