Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

24. 03. 2018. 08:19 >> 08:43
5

PAVIĆEVIĆ ZA PORTAL

Bez najjačeg aduta, ali nema predaje

Košarkaši Mornara, uprkos brojnim problemama s povredama, neće se predavati u revanšu protiv Crvene Zvezde, kazao je strateg Barana, Mihailo Pavićević, navodeći da u drugom meču polufinala ABA lige ipak neće igrati njegov ponajbolji igrač Uroš Luković.

 

Zvezda je ubjedljivo slavila u prvom duelu odigranom u Beogradu 91:63. Mornar je i na tom meču bio bez Lukovića, a zakazali su i u šutu spolja, što je njihovo najjače oružje, ubacivši samo tri trojke iz 22 pokušaja.

„Nećemo se predavati uprkos svim problemima. Daćemo sve od sebe. Da li će to biti dovoljno, vidjećemo. Nadam se da ćemo odigrati daleko bolje od prvog duela“, kazao je Pavićević u intervjuu za Portal RTCG.

Barani su nakon duela sa Zvezdom i Groningenom u FIBA Eurokupu, nažalost, pogoršali zdravstveni bilten, pa je upitan i nastup Dereka Nidama.

„Luković ne dolazi u obzir za ovaj duel. To je definitivno i nema šanse da će igrati. Vraneš je igrao u srijedu protiv Groningena i ta povreda je uglavnom sanirana. Nidam je dobio na utakmici protiv Holanđana snažan udarac u butni mišić i već je na terapijama. Vidjećemo kakvo je njegovo stanje, nadamo se da ćemo ga osposobiti do nedjelje“, poručuje Pavićević.

Prema njegovim riječima, kako god da Mornar odigra rezultat meča zavisiće isključivo od Zvezde.

„Ako odigramo najbolje što znamo, ali i ako oni budu raspoloženi, njihove šanse za trijumf su veće, jer su bolja ekipa“.

Zvezda je tokom sedmice igrala dva meča u Evroligi. Doživjeli su oba puta ubjedljive poraze, protiv Panatinaikosa u gostima i Fenerbahčea na svom terenu, a Pavićević smatra da se na tim mečevima igrači Zvezde nijesu puno „potrošili“.

„Bjelica nije igrao protiv Fenera, odmarali su ga. Zvezda je odigrala ta dva meča čisto proforme. Glavno im je bilo da se spreme za revanš u Baru, jer im cijela sezona zavisi od toga i plasmana u Evroligu“.

Sve karte na šut spolja

Pavićević navodi da će njegovi momci biti motivisani da pruže mnogo bolju od partiju u odnosu na prvi duel u Beogradu.

„Nadam se da ćemo u tome uspjeti pred našom publikom. Nemamo preveliki izbor u taktičkom smislu. Naša igra se zasniva na dobrom šutu spolja, posebno za tri poena. U tom segmentu ćemo probati da igramo sa mnogo više samopouzdanja nego u prvom meču. Uz dužno poštovanje Zvezde i njihove odbrane promašili smo mnogo otvorenih šuteva u Beogradu“.

Strateg Barana očekuje i bolje adaptiranje na agresivnu odbranu branioca titule u regionalnom takmičenju.

Osim odličnog šuta spolja, Barane je ove godine krasila i odlična igra u pik'en'rolu, što u prvom meču protiv Zvezde nije došlo do izražaja prije svega zbog neigranja Lukovića.

„U toj igri dva na dva nažalost smo ostali bez Lukovića koji je davao ogroman doprinos. To je taj leteći pik i brzi rol (okret) koji Luković radi možda najbolje u ligi. Iz tih napada smo imali i njegove koševe iz reketa, ali i šuteve s distance naše spoljnje linije, jer smo odlično koristili svaku pomoć na Lukoviću. Sada smo ostali bez najjačeg aduta u napadu, ali ne možemo da kukamo. Sada ćemo da probamo da se adaptiramo“.

Ključna podrška publike

Zvezda je atletski na skoro svakoj poziciji fizički jača od Barana, a Pavićević priznaje da im od svih ekipa iz regionalnog takmičenja Beograđani najmanje odgovaraju.

„Na spoljnim pozicijama su mnogo viši od nas i fizički jači. Tu je problem prije svega kod šuteva za tri poena, jer Zvezdina odbrana ne dozvoljava mnogo prostora da se namjestimo za šut. Mora da se iskoristi svaki trenutak ukoliko ostanemo sami van linije za tri poena.  Mogu da brane Nidama sa Lazićem, koji je jedan od najboljih odbrambenih igrača u Evropi, pa njega mijenja Feldin, a može da preuzme i Dangubić, Dobrić, Davidovac ili Enis. Svi su jači i viši od nas, a pod košem imaju odličnu rotaciju. Apsolutno nam najmanje odgovara Zvezda od svih ostalih timova u ABA ligi“.

Barani su u ligaškom dijelu takmičenja u „Topolici“ Zvezdi pružili solidan otpor (82:74). Pavićević smatra da ukoliko ponovo takvu partiju, mogu da se nadaju iznenađenju.

„Međutim, bitno je da nas publika ponese. Ako bude prava atmosfera tada ekipe pruže mnogo više od njihove objektivne vrijednosti. Nadam se da ćemo imati u nedjelju daleko bolju podršku publike u odnosu na prethodne mečeve protiv Zvezde u Baru.  Na prošloj utakmici su igrali (Zvezda) kao da na svom terenu. U Crnoj Gori ima puno navijača Zvezde i Partizana. Kada dođe Zvezda u Bar onda navijači Partizana navijaju za nas i obratno.  Ipak, očekujem da ćemo imatu veću podršku publike“.

Kako god da se završi sjutrašnji duel, Mornar je odigrao istorijsku sezonu. Prvi put Crna Gora ima dva predstavnika u najbolja četiri tima ABA lige, a Barani su pokazali da se pošten i naporan rad, uz bratsku slogu, uvijek isplate.

Borislav VIŠNJIĆ

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније