Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Beta [ Objavio: O.Z. ]

24. 03. 2018. 15:30 >> 15:30

ALIMPIJEVIĆ ISTAKAO

Nije lako četiri puta savladati Mornar

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da njegovim košarkašima neće biti lako protiv Mornara jer nikoga nije lako pobijediti četiri puta u sezoni.

"Nikoga nije lako pobijediti četiri puta u jednoj sezoni, naročito ne ekipu koja igra dobru, lijepu košarku, sa mnogo samopouzdanja u šutu za tri poena. Ne mislim da će biti lako. Oni isto tako imaju želju da ne budu četiri puta poraženi od iste ekipe u jednoj sezoni", rekao je Alimpijević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Košarkaši Mornara i Zvezde igraju u nedjelju od 20 sati u hali Topolica u Baru drugu utakmicu polufinalne serije ABA lige. Crveno-bijeli su ubjedljvio pobijedili u prvoj utakmici, rezultatom 91:63.

"Dosta toga zavisi, bez krivudanja od istine, od našeg starta i energije. Ne očekujem nimalo sličnu utakmicu kao prvu. Siguran sam da će oni pokazati drugačije lice, koje su mnogo puta pokazivali u Baru gdje su pobeđivali ekipe koje su na papiru bili favoriti. Drugačije se ponašaju kod kuće, stvori se lijep ambijent, naročito za nas jer smo u prošloj utakmici tamo imali dobar dio svoje publike i osjećali smo se komotno", kazao je Alimpijević.

Zvezda će moći da računa na Milka Bjelicu koji će biti u sastavu pošto je propustio prethodnu utakmicu. Alimpijević će moći da računa na sve osim na Nemanju Dangubića, koji je vjerovatno završio sezonu.

"Bjelica je u sastavu, biće u 12. Ostalo je sve isto, svi su hvala Bogu dobro, osim Dangubića. To je već standardna stvar i tako ide do kraja, kako smo i pričali", naveo je trener beogradskog kluba.

On je rekao da ekipa uspješno izlazi iz ciklusa teških utakmica.

"Neke stvari smo uradili pametno jer u nedjelju je za nas najvažnija od ovih pet utakmica u desetak dana. Prilično smo svesni koliko bi nam bilo važno da polufinalnu seriju završimo u dvije utakmice", rekao je Alimpijević.

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić rekao je da je utakmica sa Mornarom trenutno najbitnija za njegovu ekipu.

"Istakli smo ciljeve na početku sezone i moramo da budemo koncentrisani u Baru i da pobijedimo tu utakmicu, da polufinalnu seriju završimo u dvije utakmice. Dolje niko nije favorit, ali daćemo sve od sebe da već u Baru to završimo. Oni pune halu, igraju dobro kod kuće. Mnogi favoriti su padali tamo i neće biti lako", rekao je Dobrić.

Alimpijević je pozvao navijače da podrže ekipu u Baru i izrazio nadu da će ispuniti halu jer su već "pokazali koliko znače" ekipi.

Strateg Mornara, Mihailo Pavićević, kazao je u razgovoru za Portal RTCG da se njegovi košarkaši,uprkos brojnim problemama s povredama, neće predavati u revanšu protiv Zvezde.

Pavićević navodi da će njegovi momci biti motivisani da pruže mnogo bolju od partiju u odnosu na prvi duel u Beogradu.

On u nedjelju neće moći da računa na ponajboljeg igrača Uroša Lukovića, a upitan i nastup Dereka Nidama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније