Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Mina; B.V.

27. 03. 2018. 15:59 >> 16:06

BOŠKOVIĆ OCIJENIO

Titula u WABA ligi plod dugogodišnjeg rada

Trofej regionalne WABA lige produkt je četvorogodišnjeg, a ne samo rada tokom ove sezone, kazao je trener košarkašica Budućnost Bemaksa, Goran Bošković.

 Budućnost je u Montani drugi put u klupskoj istoriji osvojila regionalno takmičenje, pobjedama protiv istoimenog bugarskog tima i slovenačke Cinkarne Celje.

Bošković je kazao da je njegov tim finalni turnir odigrao izvanredno, u odbrani i napadu.

"Nepodijeljeno mišljenje učesnika turnira i svih koji su ga pratili je da smo zasluženo osvojili turnir. To je naš drugi trofej regionalnog takmičenja u klupskoj istoriji. Pominjati ovaj fajnal-for bilo bi nezahvalno. Ništa ne dolazi preko noći, to je sistematski trud i ulaganje, kruna četvorogodišnjeg ili čak i sedmogodišnjeg rada", kazao je Bošković na konferenciji za novinare.

On se zahvalio rukovodstvu kluba na svemu urađenom i odnosu prema njemu u prethodne četiri godine.

"Od prvog dana trenerskog posla imao sam apsolutnu autonomiju u vođenju ekipe i dovođenju igračica. To u današnje vrijeme je rijetkost. Najveća zasluga pripada igračicama. Zadovoljan sam kako su se ponašale i trenirale u prethodnom periodu.
Zahvalnost stručnom štabu, uradili su veliki posao", kazao je Bošković.

On se zahvalio i sponzorima kluba, a pohvalio je i projekat Bemaks lige osnovnih škola.

"To je najbolji sportski projekat, koji prevazilazi sportske okvire. Pohvalio bih i odluku da se na finalni turnir odvede 50 djece, koja su nam bila izvnredna podrška", kazao je Bošković.

Trofejni stručnjak kazao je da je ŽKK Budućnost Bemaks brend, ne samo u Crnoj Gori i regionu, već i šire.

Kapiten Božica Mujović kazala je da je ponosna što je Budućnost osvojila regiionalno takmičenje.

"Nije mala stvar osvojiti trofej regionalnog takmičenja. Prošle godine nam je izmakao, zasluživali smo i tada, ali su namm se desili određeni pehovi. Ova sezona je kruna rada. Hvala rukovodstvu koje nam je obezbijedilo navijače, djevojčice koje igraju košarku. Bile su svim srcem uz nas i u polufinalu nam je to mnogo pomoglo", kazala je Mujović.

Bek Nikolina Babić kazala je da je srećna i ponosna na djevojke, trenera, stručni štab i rukovodstvo kluba.

"Naporno smo trenirale da bi došle do trofeja. Imale smo dosta vremena da se spremimo, ispoštovale smo sve što je trener tražio od nas. Izašle smo na teren i borile se do kraja. Hvala klubu na organizaciji i navijačima, koji su bili uz nas", kazala je Babić.

Krilo Kristina Topuzović zahvalila se svima koji su ih podržavali tokom cijele sezone, posebno na početku kada je bilo dosta oscilacija.

"Tamara Kapor i ja zbog povreda nijesmo bile tu na početku sezone, ali čim smo se priključile trudile smo se da se što brže uklopimo u sistem i što brže im pomognemo. Neopisiv je osjećaj osvojiti finalni turnir, čestitam svim djevojkama na uspjehu", kazala je Topuzović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније