Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R. [ Beta ]

08. 04. 2018. 13:31   >>  13:25

ALIMPIJEVIĆ VJERUJE U EKIPU

"U finalu nema favorita"

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da u finalu ABA lige nema favorita i da očekuje tešku seriju utakmica protiv Budućnosti, ali da vjeruje u svoju ekipu.

"U finalu nema favorita. To može da se priča na početku sezone ili ligaškog dijela. To se ne radi u finalu ili polufinalu. Ja mislim da je ekipi Budućnosti cilj od početka sezone bio da osvoji titulu ABA lige i plasman u Evroligu. Danas smo tu gdje smo željeli da budemo, u finalu, sa prednošću domaćeg terena. Svi koji su u finalu to su zaslužili. To su utakmice sa velikim ulogom i velikim značajem jer nose Evroligu", rekao je Alimpijević, prenio je klupski sajt.

Košarkaši Crvene zvezde igraju u ponedjeljak od 19 časova u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv Budućnosti, prvu finalnu utakmicu plej-ofa ABA lige. Utakmicu će propustiti Nemanja Dangubić i Pero Antić.

"Ostao je posljednji korak, izuzetno težak za bilo koju ekipu koja se nalazi u finalu, ali naši prioriteti se znaju. Prema tome se odnosimo sa najvećom dozom ozbiljnosti i spremnosti. U posljednjih nekoliko utakmica pružamo dobre partije, vidi se dodatna ozbiljnost i dobra energija kod svih u timu. Vjerujem u ove momke. Očekuje nas teška finalna serija", naveo je Alimpijević.

Govoreći o ekipi Budućnosti, on je rekao da je to sklop dobrih pojedinaca koji su se dobro uklopili, kao i da su od početka sezone igrali dobro u ABA ligi i Evrokupu.

"Njihove ambicije su bile poznate, jer kada na dobre partije Nikolića i Ilića, dovedete igrača na istoj poziciji i to sa takvim rejtingom koji ima Dolman, onda znate da ambicije nijesu opstanak u ligi. Oni će sigurno probati da osvoje ABA ligu i uzmu učešće u Evroligi sljedeće sezone", dodao je Alimpijević.

Budućost je jedina ekipa koja je ove sezone dva puta pobijedila Zvezdu u ABA ligi, u Željezniku i Podgorici.

"Te utakmice su nam dolazile u momentima kada smo se vraćali sa gostovanja ili velike potrošnje u Evroligi, što ne umanjuje njihove pobjede, sa mnogo 'trojki' i ubačenih šuteva. Mi ove sezone prvi put igramo protiv njih u dvorani 'Aleksandar Nikolić'. Oni i mi smo svjesni da nemamo poraz u Pioniru ove sezone, to donosi dodatnu energiju i samopouzdanje za naše igrače", rekao je Alimpijević.

On je naveo da u njegovoj ekipi ima mnogo igrača koji su igrali u finalima i da je to dodatnu plus sa igrače koji će se prvi put boriti za trofej.

Košarkaš Zvezde Stefan Janković rekao je da se ekipa dobro priprema za finale i da očekuje teške utakmice.

"Biće borbeno, čvrsto, kako i treba kada se igra finale i za trofej. Oni su dobra ekipa, očekuju nas teške utakmice, ali nema šta mnogo da se priča, znamo šta želimo", naveo je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније