Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

12. 04. 2018. 15:47   >>  15:59 3

DŽIKIĆ ISTAKAO

Bitno da igrači shvate za šta se bore

Zaslužili smo ove godine da se borimo za titulu, poručio je trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić.

Budućnost Voli i Crvena zvezda odigraće sjutra treću utakmicu finala plej-ofa ABA lige.

"Pričao sam sa Gavrilom Pajovićem ovih dana o jednoj stvari i osjećam potrebu da se to kaže. Igramo da osvojimo trofej ABA lige! Nas trofej zanima, i to će ostati zapisano u istoriji kluba, istoriji grada. To je nešto na čemu će ljudi posle nas raditi dalje. Ivanović nosi duksericu iz '98. godine. Pitao me da li mogu da nosim, jer mi je rekao da mu mnogo znači. E naš posao je da nekom djetetu mnogo znači da nosi Nikolino sjutra", kazao je Džikić na konferenciji za medije.

Rekao je da je poenta da njegov tim pruži maksimum i da je bitno da igrači shvate za šta se bore.

"Ta Evroliga je posljedica, o tom potom... Ali prvo nas zanima trofej. Jer mislimo da smo zaslužili ove godine da se borimo za titulu. U istoj smo situaciji kao Zvezda, 1:1 je... Ne postoji garancija da ćemo mi pobjeđivati u Podgorici stalno. Ali mi je bitno da igrači shvate za šta se bore. I mislim da to znaju, da je to vrlo važno i da će publika to prepoznati. Daćemo sve od sebe. Ne zavisi sve od nas, ali ono što zavisi probaćemo da uradimo najbolje što možemo. To je poenta", istakao je šef stučnog štaba "plavih".

Osrvnuo se na drugi meč u kojem je slavila Zvezda.

"Da nema Zvezda kvalitete spoljnjih igrača kakve ima, možda bi drugačije tretirali Omića i Lesora... Nije sve u brojkama. Obojica su odigrali dobro za Crvenu zvezdu u drugom meču. Opet, bili smo u igri za pobjedu gotovo čitav meč. Nije to ništa nerješivo. Malo smo mekše počeli na Omiću, pružili mu šansu da stekne samopouzdanje. Mislim da mu to nećemo pružiti u Podgorici. Sve što naprave moraće da zasluže, kao i mi", kazao je Džikić.

On je reako da su sada u boljoj situaciji u odnosu na početak.

"Ivanović je sada zdrav, od Cedevite do Beograda nije trenirao. Bolja je fizička situacija pred treći meč, mnogo. Svi koji treba da igraju spremni su da igraju. Kako njima tako i nama, što se ritma mečeva tiče, iako mi se generalno format finala ne sviđa. Evroliga dođe i ode, trofej ostane... O tome se radi, to treba svi da shvate", naglasio je Džikić.

Nikola Ivanović kazao je da energija koja se osjeća u klubu i gradu odavno nije bila takva.

"Svima je jasno šta znače ovi mečevi za nas, ova velika prilika. Treba da očekujemo bolju Zvezdu nego u Beogradu. Dobra stvar je to što nijesmo ni mi tamo bili perfektni, možemo znatno bolje. Siguran sam da će atmosfera biti takva kakvu nikad do sada nijesam doživio. Vjerujem da imamo dosta dobru priliku", rekoa je Ivanović.

Plejmejker Budućnosti rekoa je da su Zvezdini bekovi visočiji i fizički moćniji.

"Ali skok nijesmo dobro kontrolisali. Zvezdina igra kreće od Ročestija, to je tako cijele sezone. Treba očekivati i bolju igru Feldina, koji je pod pritiskom u ova dva meča. Ono što mi treba da radimo je dosta prosto, imamo igrače koji igraju dobro odbranu na loptu i tako će i biti. Što se Doulmana tiče, kvalitetom je možda broj jedan u Budućnost Voliju. Njegov kvalitet sve više dolazi do izražaja. Što želimo od njega i trebamo od njega to i radi. Tako će biti i u Podgorici", naveo je Ivanović.

Duel u dvorani Morača počeće u 20 sati.

U finalu plej-ofa igra se na tri dobijena meča.

Budućnost će biti domaćin i četvrtog meča, u subotu u 21 sat.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније