Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ rtcg.me/Beta ]

13. 04. 2018. 21:43 >> 22:52
60

NA KORAK OD TITULE

Budućnost kroz dramu do pobjede

Košarkaši Budućnost Volija savladali su Crvenu zvezdu u "Morači" 78:77 i došli na korak od titule u ABA ligi. Gosti su imali napad za pobjedu, ali prvo je Feldin promašio trojku, a potom Lesor nije iskorsitio zicer nakon ofanzivnog skoka...

Odlučujući poen sa linije slobodnih bacanja postigao je Nemanja Godiće minut i 22 sekunde prije kraja. Do kraja meča nije bilo promjene rezultata.

Utakmica u dvorani Morača bila je izuzetno napeta od početka, ekipe su se već od samog starta smjenjivale u vođstvu.

Nakon početnih 14:8 za Podgoričane, crveno-bijeli su se digli i uzvratili serijom 10:2. Budućnost je potom uspjela da uzvrati gotovo istom mjerom i povede sa 24:18, ali je Zvezda preko Omića i Feldina na kraju prve dionice prišla na samo poen zaostatka.

Ekipa Dušana Alimpijevića nošena Omićem i Feldinom u drugoj četvrtini u pojedinim trenucima dolazila je do prednosti od sedam poena, da bi se Budućnost ekspresno vratila preko Gordića početkom treće dionice.

Imala je Zvezda sedam poena prije nego što je sudijska trojka svirala dva brza faula centru beogradskog tima i on je morao na klupu zbog problema s faulovima.

U neizvjesnoj završnici Budućnost je imala kontrolu, ali su crveno-bijeli imali napad za pobjedu koji nijesu realizivali prvo Feldin, a potom i Lesor.

Podgoričane je do pobjede predvodio Nemanja Gordić sa 17 poena, dok je Zoran Nikolić postigao 12.

U ekipi Zvezde istako se Džejms Feldin sa 19 poena, a poen manje ubacio je Alen Omić.

Četvrta utakmica između Budućnosti i Crvene zvezde igraće se sjutra od 21.00 takođe u dvorani Morača.

Tok meča:

4. četvrtina

Trojka Ročestija 68:67. Uzvraća Barović 70:67. Trojka Gordića preko Omića za plus šest 73:67. Dobrić pogađa trojku iz ćoška, 73:70, šest minuta do kraja. Enis uz faul, a potom je pogodio dodtano bacanje, izjednačenje 73:73. Barović za novo vođstvo Budućnsoti 75:73. Međutim, Omić pogađa uz faul, ali ne koristi bacanje 75:75. 

Gordić za 77:75. Tajm-aut Alimpijević, 2.28 do kraja meča. Feldin vraća stvari u egal 77:77. Grodić je dao jedno od dva bacanja. Feldin promašio trojku , a potom Lesor nije iskoristio ziccer sa zvukom sirene...

3. četvrtina

Omić iz reketa 49:42, na drugoj strani Zoran Nikolić precizan 49:44. Gordić je pogodio uz faul, ali nije ubacio dodatno. Sjajan prodor Gordića za minus tri 53:50. Feldin sa poludistance 56:52 za goste, sredina treće dionice. Zoran Nikolić zakucava, tajm - aut Alipmijević, minimalno vođstvo Zvezde 56:55.

Lesor iz reketa, pa zakucavanje Enisa nakon kontranapada 62:57, tajm-aut Džikić, dva i po minuta do kraja treće dionice. Ivanović nakon prodora. Gordić polovičan sa linije slobodnih bacanja, ali se Budućnost izborila za loptu, fauliran je Popović, ali je i on pogodio jedno od dva bacanja 56:64 za "plave". Trojka Ivanovića 68:64, kraj treće četvrtine.

2. četvrtina

Popović nakon prodora, a na drugoj strani Enis trojkom donosi izjednačenje 26:26. Sead Šehović pogađa pod faulom, a nakon toga koristi dodatno bacanje 30:28. Sada Omić pogađa uz faul, ali ne korisiti dodatno bacanje 32:32.

Trojka Feldina sa osam metara za vođstvo Zvezde 35:34. Lazić nakon prodora za plus četirir 39:35. Tajm-aut Džikić, 03.43 do kraja poluvremena. Treća trojka Feldina 42:37. Prva trojka Gibsona u finalu, ali Feldin nastavlja paljbu , odgovorio je istom mjerom 45:40.

Pogađa Omić iz reketa 47:40. Opet tajm-aut Džikić. Dolman je dao dva slobodna za minus pet 47:42. Kraj prvog dijela.

1. četvrtina

Meč je počeo. Gordić postiže prveo poene na meču 2:0. Na drugoj strani zakucava Omić. Igra se koš za koš 6:6. Trojka Dolmana, uzvraća Ročesti, ali nova trojka Budućnosti. Sada je pogodio Suad Šehović 12:8.

Zoran Nikolić za plus šest 14:8. Trojka Feldina za minus tri 16:13. Opet Feldina, sada nakon kontranapada, a potom trojka Ročestija za preokret 18:16, četiri minuta do kraja uvodne dionice.

Serija Budućnosti 6:0 za 22:18. Ivanović je produžio seriu domaćih 24:18. Zvezda prilazi na minus tri 24:21, posljednji minut. Lesor na pet sekundi do kraja pogađa 24:23.

Пратите нас на

Коментари60

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније