Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

izvor: Sport klub [ Objavio: O.Z. ]

13. 04. 2018. 22:11   >>  22:08

OSVOJILA EUROKUP

Darušafaka ponovo u Evroligi

Košarkaši Darušafake pobijedili su Lokomotivu i u revanš utakmici finala Eurokupa i ukupnim rezultatom 2:0 prvi put u istoriji osvojili to takmičenje i poslije godinu dana pauze vratili se u Evroligu.

Ekipa iz Istanbula je savladala ruskog predstavnika sa 67:59, a ponovo je junak velikog trijumfa bio sjajni Skoti Vilbekin. Amerikanac je postigao 28 poena, suključujući i ključnu trojku za 61:54 dva minuta prije kraja duela u "Folksvagen areni".

Darušafaka je u nevjerovatnom prvom duelu slavila u Krasnodaru sa 81:78 poslije produžetka i nije propustila priliku da uz veliku pomoć navijača ostvari najveći uspjeh u istoriji kluba. Ekipa iz Istanbula je osvojila prvi pehar još od 1962. godine kada su bili prvaci Turske.

Tim Dejvida Blata je od prvog minuta kontrolisao dešavanja na terenu i od sredine prve četvrtine konstantno je imao prednost. Najvećih 12 poena viška Darušafaka je imala u trećem periodu (49:37), ali je Lokomotiva uspjela da se vrati i na nešto više od dva minuta prije kraja serijom 6:0 smanji na 58:54.

Ipak, Vilbekin je trojkom preko Kulagina raspršio snove ekipe Saše Obradovića da može do preokreta i majstorice u Krasnodaru.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Vilbekin sa 28 poena, koji je proglašen i za najkorisnijeg igrača finalne serije, Vil Kamings je postigao 10, a Hauard Sent-Ros i Džadžuan Džonson po 8.

U Lokomotivi, koja je jedina dva poraza u sezoni doživjela upravo u finalu, Regland je upisao 18, Brajan Kvale 12, a Dmitri Kulagin i Mardi Kolins po 8 poena.

Interesantno je i da je Dejvid Blat uz Dušana Ivkovića jedini trener koji je osvojio i Evroligu i Eurokup.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније