Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Beta [ Objavio: O.Z. ]

03. 05. 2018. 11:43 >> 11:37
1

ISPISAO ISTORIJU

Igor Kokoškov preuzima Finiks Sanse

Bivši selektor Slovenije Igor Kokoškov zvanično je danas preuzeo NBA ekipu Finiks Sans.

Igor Kokoškov (46) je postao prvi srpski trener koji će voditi neki NBA klub, ali i prvi koji je rođen van sjevernoameričkog kontinenta.

On je prethodno radio u stručnom štabu Jute, a u Finiksu je bio pomoćni trener od 2008. do 2013. godine.

Preuzeo je Sanse poslije dugih pregovora i veoma loše sezone, u kojoj je Finiks imao skor od 21 pobjede i 61 poraza, najgori u NBA ligi, drugi najgori u istoriji franšize.

Na klupi je naslijedio Džeja Trijana koji je bio trener pošto je Erl Votson otpušten poslije prve tri utakmice ove sezone.

Generalni menadžer Finiksa Rajan Medon je izjavio da je Kokoškov pionir i jedan od prvih pomoćnika u NBA ligi koji nije iz Amerike.

"Igorovi timovu su uvijek imali za cilj razvoj igrača, kreativni stil igre i uspješnost", naveo je generalni menadžer Sansa u saopštenju.

Igor Kokoškov je prošle godine kao selektor vodio reprezentaciju Slovenije do senzacije i titule šampiona Evrope.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније