Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

03. 05. 2018. 17:53 >> 17:46

ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE

Evroligaški klubovi podnose prijavu protiv Janakopulosa

Svi klubovi članovi Izvršnog odbora Evrolige, izuzev Panatinaikosa, izdali su danas zajedničko saopštenje u kome se navode odluke protiv suspendovanog predsjednika grčkog kluba Dimitrisa Janakopulosa.

Evroligaški klubovi sa A licencom, njih 10 odlučili su da za Janakopulosovo ponašanje nema mjesta u tom takmičenju i da je ono potpuno u suprotnosti sa etičkim principima i vrijednostima sporta.

Klubovi su zajedno sa izvršnim direktorom Evrolige Đordijem Bertomeuom dali uputstva pravnim savjetnicima da pokrenu sudske postupke protiv Janakopulosa sa namjerom da "popravi štetu koja je povrijedila imidž, čast, integritet i vjerodostojnost" takmičenja.

Ponovljena je želja da Panatinaikos nastavi da bude dio Evrolige i da to ne bi trebalo da se dovodi u pitanje "zbog ponašanja jedne osobe".

Pismo su potpisali Efes, CSKA, Barselona, Fenerbahče, Makabi, Olimpijakos, Milano, Real Madrid, Baskonija i Žalgiris.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније