Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

17. 05. 2018. 18:37   >>  18:52

POSEBNA PRILIKA

Obradović: Nemam pravo da razmišljam o tituli

Trener košarkaša Fenerbahčea Željko Obradović rekao je danas da nema prava da razmišlja o osvajanju 10. titule u Evroligi, kao i da mu je velika čast što se fajnal-for najjačeg evropskog klupskog takmičenja igra u Beogradu.

"Nemam pravo da razmišljam o desetoj tituli, samo o utakmici protiv Žalgirisa. Vjerujem da će atmosfera biti sjajna, sa mnogo navijača iz Istanbula, Kaunasa, ali i Beograda. Neka bolji tim pobijedi", rekao je Obradović odgovorivši na pitanje novinara da li bi mu bilo posebno drago kada bi jubilarni 10. evropski trofej osvojio na "domaćem" terenu.

Danas je na Malom Kalemegdanu održana konferencija povodom predstojećeg fajnal-fora Evrolige u Beogradu, na kojoj su učestvovali treneri ekipa Fenerbahčea, Žalgirisa, CSKA iz Moskve i Real Madrida, a i po jedan igrač iz svakog tima.

"Istina je, za mene je ovo posebna prilika... Žao mi je što ću biti samo pet dana ovdje", rekao je kroz smijeh Obradović.

Obradović je u prije više od 10 godina bio trener Šarunasu Jasikevičijusu u Panatinaikosu, sada šefu stručnog štaba Žalgirisa, a tada mu je pomoćnik bio Dimitris Itudis, trener CSKA.

"Tako je, srećan što imam priliku da budem ovdje sa svima njima. Sa Itudisom i Šarunasom, ali Pablom Lasom (trenerom Real Madrida), kome sam takođe bio trener. Već smo sinoć krenuli da se družimo. Nije nam lako, Šarunas je najmlađi i uvijek nas izvuče negdje u provod, ali to je logično, svi igraju na svoje adute", rekao je Obradović u šali i još jednom dodao što je F4 Evrolige u Beogradu.

On je dodao da je siguran da će u Beogradskoj areni biti dobra atmosfera, kao i da zna da će doći veliki broj navijača iz Istanbula, Kaunasa, Moskve i Madrida.

"Naravno, tu su i ljubitelji košarke iz Beograda. Na kraju će svako od njih da odabere i podrži onoga ko im je drag", zaključio je Obradović.

Trener Žalgirisa rekao je da će njegova ekipa pokušati da iznenadi prvaka Evrope.

"Trudimo se da idemo dan po dan. Srećan sam što imam igrače koji me podržavaju kao trenera. Vidjećemo u petak kako ćemo se suprotstaviti Feneru. Nadam se da ćemo ući u završnicu sa aktivnim rezultatom i biti u poziciji da se borimo za pobjedu. Ovo je kruna sezone za sve nas i najbitnije je da budemo fokusirani", rekao je Jasikevičijus, uz ocjenu da je njegova ekipa plasmanom na fajnal-for učinila mnogo.

Utakmica između Fenerbahčea i Žalgirisa igraće se sjutra od 18.00 u Beogradskoj areni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније