Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

17. 05. 2018. 19:40   >>  19:34

ITUDIS PORUČIO

Podjednake šanse svih ekipa na F4

Trener CSKA Dimitris Itudis rekao je danas da je dobro što njegova ekipa nije glavni favorit za osvajanje titule, uz ocjenu da svi učesnici fajnal-fora Evrolige u Beogradu imaju podjednake šanse za osvajanje trofeja.

"Dao bih nam 25 odsto šansi za osvajanje titule, ali kada je lopta u vazduhu, sve prognoze i opklade se zaboravljaju. Dobro je što mi po kladionicama nijesmo glavni favoriti za osvajanje, ali mi se ne bavimo tim stvarima. Mi samo želimo da se koncentrišemo na teren. Svi klubovi ovdje su sa istom ambicijom i to svi dobro znamo", rekao je Itudis novinarima u Beogradu.

Itudis je rekao da je njegova ekipa tokom sezone pokazala veliki karakter, a posebno u plej-ofu kada je zbog povrede ostala bez jednog od najbitnijih igrača Nanda De Koloa.

"Mnogo loših stvari nam se dešavalo tokom sezone, Leo (Vesterman) se povrijedio rano, sada se skoro operisao, potom smo bili bez Kajla (Hajnsa) i Nanda (De Koloa)... Ipak, pokazali smo veliki karakter i kao da su nas sve te stvari dodatno zbližile. Drugi igrači s klupe su ustali, iskoristili priliku i evo nas ovdje sada, u Beogradu. Postali smo snažniji", rekao je Itudis.

On je dodao da je svjestan da će Serho Rodriges, jedan od najsikusnijih i najstarijih igrača u ekipi imati veliku minutažu zbog nedostataka plejmejkera, ali da je Španac veoma zahvalan igrač, koji "sve sam već zna šta bi trebalo da radi".

CSKA će u polufinalu Evrolige sjutra igrati protiv Real Madrida.

Trener Madriđana Pablo Laso takođe je ocijenio da je njegov tim imao dosta problema s povredama igrača tokom sezone, ali je rekao da je sada spreman, kompletiran i sa željom da se bori za trofej.

"Bila je ovo teška godina za nas, ali sve prepreke smo savldali do sada. Sada smo na dvije utakmice od trofeja. Spremni smo, kompletirani i silno motivisani da se borimo za trofej", rekao je Laso koji ima priliku da Madriđanima donese 10. titulu u Evroligi.

Košarkaš Real Madrida Luka Dončić dvaput zaredom proglašavan je za "Zvijezdu u usponu" u izboru Evrolige. Slovenački košarkaš kazao je da bi za njega bila nevjerovatna sezona ukoliko sa Realom osvoji titulu prvaka Evrope, nakon što je to učinio sa reprezentacijom.

"Osvojiti Evroligu nepunih godinu dana poslije Evrobasketa sa Slovenijom bilo bi zaista nevjerovatno. Sezona je bila naporna, ali kada volite košarku, ništa nije teško. Potrebno je da samo izađemo na teren i igramo košarku, da budemo koncentrisani", rekao je on.

Dončić je rekao da je preserećan što se fajnal-for igra u Beogradu i dodao da ne zna da li su mu predstojeće dvije utakmice na fajnal-foru posljednje u Evropi.

"Ne znam da li su posljednje, vidjećemo na kraju sezone. Pozivam beogradske navijače da nas podrže, svi znaju da sam ja navijač Zvezde. Dosta puta sam bio ovdje u Beogradu kada sam bio mali, volim Beograd i za mene je ovo specijalno što sam ovdje", rekao je Dončić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније