Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

19. 05. 2018. 19:11 >> 19:03

REAL SPREMAN ZA FINALE

Laso: Htio sam da ubijem Željka

Trener košarkaša Real Madrida Pablo Laso rekao je danas da je njegova ekipa do finala Evrolige došla prije svega zahvaljujući što ima veliki timski duh i posjeduje veliko srce.

"Kada kažete da igrate velikim srcem, ne mislite samo na jednu utakmicu. To je nešto što se postiže napornim radom i trudom tokom cijele sezone. Moji igrači to imaju, zato su sada i ovdje. Ne kažem da drugi timovi igraju bez srca, ali svi timovi koje su ovdje moraju da imaju veliko srce i timski duh koji nas je doveo do ovdje. Ponosan sam na svoj tim i igrače", rekao je Laso novinarima u Beogradskoj areni.

Real Madrid će sjutra u finalu Evrolige igrati protiv Fenerbahčea koji s klupe predvodi Željko Obradović, nekadašnji trener Lasa u kraljevskom klubu.

Na pitanje novinara šta je naučio od Željka Obradovića, on se dosjetio jedne anegdote koja mu isprva nije izgledala previše jasno i bitno.

"Teško je izdvojiti samo jednu stvar koju sam naučio od Željka. To je bilo učenje iz dana u dan, učenje stvari koje naizgled izgledaju glupo, ali na kraju "rade". Od prvog dana kada sam stigao u Real, te dvije godine sam učio svakodnevno. Imali smo sjajan tim, nijesmo imali sreće da Željko ostane još malo duže, jer smo mogli da napravimo više i osvojimo više za nekoliko godina. Imao sam sreću da radim s njim i kada pogledate unazad, mnoge stvari koje sam naučio tada koristim kao trener", rekao je Laso.

"Uvijek pamtim utakmicu koju smo pobijedili u Kupu kupova, bila je skoro gotova, vodili smo 11 poena na dva minuta do kraja. Ja sam je odigrao jako dobro tada... Imao sam loptu, bio je toj moj trenutak, trebalo je prenesem loptu na drugu polovinu, a Željko me je sklonio sa strane i rekao "Pablo, dosta je bilo, vrijeme je da odmoriš'. Htio sam da ga ubijem, ali bio je u pravu. Rekao mi je "Pablo, završio si posao i gotovo za danas'. Poslije sam shvatio da je bio u pravu", dodao je Laso kroz osmijeh.

On je rekao da je svjestan da će Fenerbahče imati podršku kao da igra na domaćem terenu, ali je dodao da je njegova ekipa spremna za to.

"Koliko ima kilometara od Istanbula do ovdje, a koliko od Madrida? Teži je put, Fenebahče ima navijače uz sebe i to je normalno kada se pogleda kilometraža. Ipak, na kraju će biti "pet na pet" na terenu. Voljeli bismo da imamo više navijača, ali imamo mnogo ljudi koji nas podržavaju, uz nas nas cijele godine, znamo da ćemo sjutra igrati u teškoj atmosferi za nas, ali navikli smo na to", rekao je trener kraljevskog kluba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније