Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

26. 05. 2018. 19:58   >>  22:51

NIDAM SRUŠIO BUDUĆNOST

Mornar na korak od titule

Košarkaši Mornara pobijedili su Budućnost Voli u "Topolici" 93:85 i poveli 2:0 u finalnoj seriji plej ofa šampionata Crne Gore. Naredna utakmica biće odigrana u ponedjeljak u Podgorici. U finalu plej-ofa igra se na tri dobijena meča.

Ostaće da se pamti za sva vremena partija Dereka Nidama koji se poigravao sa odbranom Podgoričana, ubacio je čak 41 poen i doveo svoj tima na korak od sna.

Budućnost je odlično odigrala prvu četvrtinu, serijom 11:0 stigla je do devet poena prednosti, ali se tada razigrao Nidam , pa su Barani uhvatili priključak.

Budućnost je zahvaljajući Danilu Nikoliću vratila devet poena prednosti sredinom druge dionice 32:23, ali je opet Nidam održao Barane u igri. Kada su se Amerikacu pridružili Mugoša i Rejli-Ros Mornar je preokrenuo 40:38. Ipak, Budućnost se trgla nakon toga i na poluvrijeme otišla sa plus tri 47:44.

Nidam je u prvih 20 minuta ubacio čak 24 poena.

Strahinja Mićović je pogodio tri trojke zaredom na startu drugog dijela i donio preokret 53:51. Barani su do kraja četvrtine prednost uvećali na plus šest.

Budućnost je serijom 7:0 otvorila posljednju dionicu, ali Mornar je imao spreman odgovor.

Mićović je novom trojkom donio svom timu +6 na tri i po minuta prije kraja.

Budućnost je prišla na 79:76, ali to je bilo sve. Mornar se brzo odlijepio na devet poena prednosti 89:80 i mirno priveo meč kraju.

Osim Nidama, kod Barana su se istakli Strahinja Mićović sa 18, dok su po 13 poena ubacili Brendis Rejli-Ros i Uroš Luković.

U podgoričkom timu najbolji je bio Nikola Ivanović sa 19, Danilo Nikolić je dodao 15, a Nemanja Gordić 11 poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније