Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Mina [ Objavio: O.Z. ]

01. 06. 2018. 15:08 >> 14:57

EKIPA NA OKUPU

Mlada reprezentacija želi opstanak u A diviziji

Muška mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Podgorici i počela pripreme za Evropsko prvenstvo, koje će od od 14. do 22. jula biti odigrano u Njemačkoj.

Saopšteno je da selektor Dušan Dubljević neće moći da računa na Ognjena Čarapića i Jovana Vojinovića.

Dubljević je na pripreme pozvao 16 igrača.

Na spisku su: Nikola Vujović, Milić Starovlah, Andrija Slavković, Vladan Kaluđerović, Miloš Kostić, Vuk Popović, Milan Hajduković,
Janko Čepić, Matija Jokić, Miloš Popović, Marko Simonović, Bogoslav Božoović, Nikola Parača, Pavle Jovićević, Radule Raspopović i Bogdan Bojić.

Dubljević je kazao da je do unazad tri-četiri dana bio siguran u opstanak u A diviziji, možda čak i plasman među osam najboljih.

"Desili su se otkazi Čarapića iz Mege, koji je doživio povredu i u obrazloženju naveo da je potrebno vrijeme da se oporavi, nakon njega i Vojinović koji je trebalo da mu bude zamjena na poziciji jedan i opcija na dvojci je otkazao. Uz to i povreda Jakova Miloševića koji je trebalo da igra na poziciji četiri. Sve to nas je poremetilo", kazao je Dubljević.

Crnogorski košarkaši na šampionatu igraće u grupi su Velikom Britanijom, Litvanijom i Turskom.

"Koliko nam je jaka grupa, još je teže ukrštanje. Idemo na Francusku, Španiju, Hrvatsku, biće jako teško. Čak i da smo u najjačem sastavu ne bi mogli da garantujemo da ćemo ostvariti pobjedu protiv tih selekcija. Ipak imamo 43 dana priprema i vjerujem da ćemo se spremiti na najbolji mogući način", zaključio je Dubljević.

Crnogorski košarkaši u pripremnom periodu igraće sa Hrvatskom, 20. i 21. juna, a na turniru u Tivtu sa Rusijom i Makedonijom od 25. do 28. juna.

Na kraju generalna proba za prvenstvo biće turnir u Istanbulu od 3. do 7. jula.

"Oslabljeni smo neigranjem dvojice bitnih igrača. Opstanak je obaveza sve mimo toga bi bilo super. Neko četvrtfinale je san, jer nalazimo se u jakoj grupi, a još jače je ukrštanje. Biće izuzetno teško, ali vjerujem da možemo da ostvarimo taj neki rezultat koji smo zacrtali", kazao je kapiten Miloš Popović.

U stručnom štabu selekcije, pored Dušana Dubljevića, su treneri Vladimir Todorović i Žarko Dragićević, kondicioni trener Milovan Ljubojević i fizioterapeut Petar Stojović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније