Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina; B.V. ]

18. 06. 2018. 13:58 >> 13:47
7

POČELI PRIPREME

Košarkaši misle samo na Bjelorusiju

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Nikšiću i počela pripreme za duele sa Bjelorusijom i Slovenijom, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

 

Crnogorski košarkaši 28. juna igraće protiv Bjelorusije u Nikšiću, dok će 1. jula u Ljubljani gostovati Sloveniji.

Selektor Zvezdan Mitrović, koji će zbog obaveza u klubu propustiti početak priprema, skratio je spisak na 14 igrača.

Na startu priprema stručni štab imaće 13 igrača, dok će se Derik Nidam priključiti sa zakašnjenjem od dan-dva.

Na spisku za pripreme su: Derik Nidam (Mornar), Nikola Ivanović (Budućnost Voli), Nikola Pavlićević (Sutjeska), Suad Šehović (Budućnost Voli), Aleksa Popović (Lovćen), Goran Gajović (Oradea), Milić Starovlah (Budućnost Voli), Nemanja Radović (Obradoiro), Milko Bjelica (Saragosa), Nemanja Đurišić (Telekom Bon), Filip Barović (Budućnost Voli), Nemanaja Vranješ (Mornar), Radoje Vujošević (Mornar) i Vukota Pavić (Mornar).

Član stručnog štaba, Boško Radović kazao je da reprezentacija, kao i na prethodnim okupljanjima, neće biti kompletna.

"Protiv Bjelorusije i Slovenije imaćemo još kraći roster. Osim igrača koji i ranije nijesu učestvovali u kvalifikacijama pripreme će propustiti Petar Popović, Aleksa Ilić i Zoran Nikolić. Krećemo sa 13 igrača, za dva ili tri dana priključiće se Nidam. Važnost meča sa Bjelorusijom je ogromna i to je najvažnija utakmica do sada u kvalifikacijama. Utakmica koja nam otvara drugu rundu i nastavak kvalfikacija", kazao je Radović na konferenciji za novinare.

On je naglasio da će fokus biti na Bjeorusiju, kao i da će tek nakon tog meča razmišljati o Sloveniji.

Prema njegovim riječima, biće teško pripremiti utakmice zbog kratkih priprema i činjenice da će na okupu imati igrače koji su ranije završili sezonu.

"Svi igrači, osim Gajovića koji je prije dvije noći završio sezonu, sa takmičenjem završili prije mjesec ili više. Obazrivo ćemo raditi, nadam se da ćemo se spremiti i da ćemo biti spremni. Teško pričati o formi, specifično je što poslije 20 dana dolazimo na kratke pripreme. Nadamo se punoj sali, dobroj atmosferi i pobjedi", kazao je Radović.

On je naglasio da će Bjelorusija u Nikšiću biti jača za dva kvalitetna igrača.

Kapiten Suad Šehović kazao je da su koncetrisani na prvu utakmicu, navodeći da bi pobjeda mogla da produži kvalifikacije.

"Pred nama je najvažnija utakmica u dosadašnjem dijelu kvalifikacija. Daćemo sve od sebe, da valorizujemo sve do sada urađeno i ostvarimo pobjedu", kazao je Šehović.

Reprezentacija Crne Gore u prva četiri kola je upisala pobjedu i tri poraza i nalazi se na trećem mjestu grupe koje vodi u drugu fazu.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније