Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

28. 07. 2013. 21:20 >> 23:29
2

DVIJE ODLIČNE PROVJERE

Pavićević: Turnir opravdao očekivanja

Muška seniorska reprezentacija poslije dvije pobjede i osvajanja prvog mjesta na turniru u Šombatelju, vratila se na Zlatibor gdje će boraviti do 11. avgusta i nastaviti pripreme za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

Iako je ekipa na turniru u Šombatelju nastupila nekompletna, pobjede protiv Mađarske i Austrije potvrda su da je dosadašnji dio priprema odrađen na najbolji način, a selektor Luka Pavićević ističe da sada ima jasniju sliku o formi tima, ali i svih igrača, kao i tome na kojim segmentima treba raditi u nastavku priprema.

Pavićević vjeruje da će ekipa uskoro biti kompletna i ističe da u narednom periodu predstoji naporan rad na Zlatiboru.

“Turnir u Šombatelju je bio odlična provjera i opravdao je naša očekivanja, jer smo imali dvije odlične provjere i mogli smo da se uvjerimo u trenutnu formu tima, ali i svakog igrača pojedinačno. Poslije mečeva protiv Mađarske i Austrije imamo jasniju sliku o trenutnoj formi i o tome na kojim segmentima treba da radimo u nastavku priprema. Tek smo prošli uvodni dio priprema, tako da je očekivano da neki segmenti igre nijesu na visokom nivou, ali nastavljamo sa uigravanjem i podizanjem forme, iako postoje problemi zbog činjenice da ima povrijeđenih igrača, kao i onih koji tek treba da nam se priključe na pripremama“, rekao je Pavićević.

Selektor je istakao da naporan rad tek predstoji i da će strpljenje biti veoma važan faktor.

 “Poslije turnira u Šombatelju mogu da kažem da sam zadovoljan onim što je urađeno u proteklom periodu, ali moramo da radimo naporno i u narednom periodu i da polako uključujemo u rad i one igrače koji do sada nijesu trenirali ili tek treba da nam se priključe na Zlatiboru. Treba da se naoružamo strpljenjem, da se nadamo dobrom zdravlju, kako bi u pravom ritmu nastavili pripreme i podigli formu i igru na onaj nivo koji je neophodan kako bi bili kompetitivni na Evropskom prvenstvu“,  kazao je selektor Pavićević.

Reprezentacija će do 11. avgusta boraviti na Zlatiboru, a ekipa bi trebalo da bude kompletna od 1. avgusta, kada će se saigračima priključiti i igrači iz NBA lige - Nikola Peković i Nikola Vučević.

Naredne provjere u sklopu priprema za drugi nastup na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, ''crveni'' će imati 15. i 16. avgusta kada će u Dubrovniku odigrati dva kontrolna meča protiv selekcije Hrvatske.

(tekst i foto:sajt KSCG)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније