Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

sportklub.rs; B.V.

22. 06. 2018. 09:52   >>  09:44

NBA LIGA

Dončić treći, Musa 29. pik

Feniks Sansi su izabrali košarkaša Univerziteta Arizona Deandrea Ejtona kao prvog pika na ovogodišnjem draftu NBA lige. MVP-ja Eurolige Luku Dončića izabrala je Atlanta kao trećeg pika, ali je odmah trejdovan u Dalas Maverikse.

 

Feniks Sansi su birali prvi i nijesu iznenadili. Ekipa koju će u novoj sezoni kao glavni trener voditi srpski stručnjak Igor Kokoškov odabrala je krilnog centra Univerziteta Arizona Deandrea Ejtona, košarkaša sa Bahama, koji je i slovio za favorita za prvog pika na draftu.

Pravo na drugog pika je imao Sakramento, a generalni menadžer Vlade Divac i uprava Kingsa su se odlučili za Marvina Beglija Trećeg, krilnog centra sa Univerziteta Djuk.

Slovenački bek i dosadašnji igrač Reala iz Madrida Luka Dončić je izabran kao treći pik, ali je odmah, proslijeđen u Dalas Maverikse.

Sjajni Dončić, koji je sa Slovenijom osvojio Evropsko prvenstvo, a sa Realom Evroligu u Beogradu, izjednačio je plasman trećeg mjesta na draftu računajući evropske igrače sa Enesom Kanterom (2011) i Pau Gasolom (2001), dok su bolje pozicionirani bili Darko Miličić 2003. i Rik Smits 1988. na drugom mjestu i Andrea Barnjani, koji je 2006. godine bio prvi pik.

Dončić je tako završio u ekipi Maveriksa, koji su u suprotnom pravcu u Hokse poslali petog pika Treja Janga, plejmejkera Univerziteta Oklahoma.

Beka Cedevite i reprezentacije BiH, Džanana Musu izabrali su Bruklin Netsi kao 29. pika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније