Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ kscg.me ]

14. 07. 2018. 21:30   >>  21:28

NAKON PRODUŽETKA

Mladi košarkaši poraženi od Litvanije

Naša mlada košarkaška reprezentacija poražena je na startu Evropskog prvenstva od Litvanije 94:82 poslije produžetka.

Litvanija je bila daleko bolji tim u prvom dijelu meča, već u prvoj četvrtini stvorila je veliku prednost. Poslije deset minuta bilo je 25:9, a razlika od 16 poena ostala je do poluvremena.

U trećoj četvrtini bilo je 20 razlike u više navrata, a polovinom tog perioda rezultat je bio 63:43. Uslijedila nevjerovatna reakcija našeg tima i potpuni povratak u meč. Do kraja perioda smanjili smo na 66:64, a u posljednjoj četvrtini držali smo egal do same završnice.

Nakon spektakularnog zakucavanja Simonovića uz faul stvorili smo plus 3. Naš centar koji je odigrao odlično iako je gotovo čitavo drugo poluvrijeme igrao sa četiri faula, nije pogodio dodatno bacanje, tako da je Litvanija ostala na posjed zaostatka.

Jogela je smanjio na 75:76, da bi Milić Starovlah pogodio jedno od dva penala za 75:77 na 16 sekundi prije kraja. Litvanci su imali napad, a sudije Popoviću svirale možda i prestrogo faul. Velička je pogodio oba bacanja i poravnao rezultat na 77:77.

Našim momcima ostalo je šest sekundi. Poslije tajm auta odigrali su dobar napad, ali su ostali bez sreće. Popović je pucao za pobjedu, a lopta je nakon nekoliko kontakta sa obručom izašla, što je donijelo produžetak u kom su favorizovani Litvanci bili bolji.

Miloš Popović je sa 27 poena i 16 skokova bio najbolji u našem timu, Starovlah je ubacio 17 poena uz veliki doprinos u povratku u meč. Simonović je uz 15 poena imao i 17 skokova, a 14 poena dodao je Andrija Slavković.

Naš tim u drugom kolu igra protiv Velike Britanije i imaće vrlo malo vremena za odmor pošto je meč već sjutra u 13:30h.

Britanci su na startu izgubili od Turske 76:62.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније