Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

26. 07. 2018. 14:55   >>  18:11

NIKŠIĆANI DEBITANTI

Sutjeska i Lovćen u Drugoj ABA ligi

Četiri nove ekipe takmičiće se u predstojećoj sezoni u Drugoj ABA ligi, a medju 12 učesnika tu su dva crnogorska kluba Sutjeska i Lovćen 1947.

Spisak učesnika za Drugu ABA ligu za sezonu 2018/2019 objavljen je danas, a u odnosu na prethodnu sezonu, u takmičenju će biti četiri nova tima, MZT Skoplje, Helios Domžale, Spars iz Sarajeva i Sutjeska iz Nikšića.

"Poslije prve sezone Druge ABA lige, koja se pokazala veoma uspješno i koja je značajno doprinela napretku košarkaških klubova u regionu, 12 timova je spremno da počne novu sezonu", navodi se u saopštenju.

Pored debitanata, u takmičenju će učestvovati i osam timova iz prve sezone, Borac iz Čačka, Dinamik iz Beograda, Vršac, Lovćen 1947 sa Cetinja, Primorska iz Kopra, Rogaška, Split i Zrinjski iz Mostara.

Predstojeće sezone, dakle, jednog predstavnika manje imaće Hrvatska, dok će po tri kluba biti iz Srbije i Slovenije.

Za razliku od prošle sezone, timovi će se za prvo mjesto nakon ligaškog dijela boriti kroz plej-of, a ne "fajnal-for" koji se igrao prošle sezone.

Sezona će početi 27. septembra i trajaće do 13. marta 2019. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније