Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

15. 08. 2018. 22:04 >> 22:30
4

BUDUĆNOST PALI MOTORE

Publika u "Morači" će imati šta da vidi

Košarkaši Budućnost Volija u petak počinju pripreme za novu sezonu u kojoj ih očekuju veliki izazovi - odbrana titule ABA lige, učešće u Evroligi i borba za tron u domaćem takmičenju koji je prošle godine preuzeo Mornar.

"Plavi" će prvo trenirati u Kolašinu, od 17. do 27. jula, a potom će do 10. avgusta biti na mini-turneji u Beogradu gdje će odigrati pet prijateljskih mečeva. Učestvaće na turniru u Brindiziju, a od 19. do 24. septembra na Superkupu ABA lige u Laktašima.

Na današnjoj press konferenciji predstavljena su nova pojačanja.

Trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić podsjetio je prije godinu postavljena ideja da se klub osloni na domaće igrače.

"I u Evroligi ćemo je pratiti, što duže budemo mogli. Zato smo zadržali sve domaće. To je velika stvar za predsjednika i klub. Ovaj nivo na kojem smo sada je nešto novo za većinu ovih momaka. To je naravno izazov, da svi sami provjerimo sebe gdje smo i koliko možemo", kazao je Džikić.

Istakao je da je evidentni problem raspored.

"Pokušaćemo da napravimo korak naprijed organizaciono, kada je sistem putovanja, odmora. Tome je prilagođen i pripremni period. Svjesno smo zato odlučili da više vremena provedemo van Podgorice. Naš pristup je jasan, igrati maksimalno protiv svih", rekao je Džikić.

Nema odstupanja od ozbiljnog rada i pristupa

Poručio je da će oni koji budu kupovali karte za "Moraču" imati šta da vide, te da Budućnost Voli u novoj sezoni neće odstupiti od onog što je donijelo rezultat - ozbiljnog rada i pristupa i protiv svakog pružiće 100 odsto.

"Želim da podrška bude kao u polufinalu i finalu ABA ligi, da to ne bude kao modna pista, da ljudi ne dolaze da budu viđeni tu nego da navijaju. Ne volim da dajem bilo kakva obećanja. Vrlo rano smo doveli pojačanja koja smo već doveli. Duboko vjerujem da su pojačanja došla jer imaju veliku ambiciju da budu upravo ovdje", nagalsio je srpski stručnjak.

Naveo je da mnogo mogu promijeniti u fazi odbrane.

"Birali smo igrače koji razumiju da igraju košarku u oba pravca. Formacijski ćemo se mijenjati, imamo nove igrače koji mogu igrati na više pozicija, u napadu i u odbrani. Vodili smo računa o tome da budu različiti, po karakteru, navikama, o svemu se vodi računa", dodao je Džikić.

Najavljeno je da nije kraj pojačanjima. Džikić nije precizirao na kojim pozicijama bi mogao da traži pojačanja.

"Prvo hoću da vidim kako funkcionišemo. Vrlo rano smo se odlučili za ljude koje smo uzeli, jer sva četvorica imaju veliku ambiciju da dokažu da im je mjesto ovdje gdje smo mi sad. Ako bude potrebe, reagovaćemo na tržištu, jer klub nema luksuz da kreditira igrače, sve mora da se zaradi i da se koristi na terenu", rekao je Džikić.

Ambicije veće, Zvezda i Cedevita favoriti u ABA ligi

Crvena zvezda i Cedevita su favoriti u ABA ligi, a mi ćemo biti mnogo jači i konkurentniji nego u prošloj, našoj šampionskoj sezoni, kazao je predsjednik kluba Dragan Bokan.

"Ovo je istorijska takmičarska sezona za nas. Budućnost Voli u nju ulazi sa mnogo većim ambicijama nego prethodnih godina. Kao šampion ABA lige, učesnik Evrolige, odmah ću reći da su klub i grad obezbijedili uslove za organizaciju evroligaških mečeva", rekao je Bokan.

Istakao je da je ekipa mnogo jača već sada nego prošle godine, te da su otklonjene sve organizacione prepreke kada je riječ u takmičenju u Evroligi.

"Utrostručili smo broj zaposlenih, jer smo od Evrolige dobili preporuke da klub mora funkcionisati kao neka multinacionalna kompanija. Njima je bitnija organizacija kluba, od igračkog kadra. Jasno mi je šta želi Evrolige - stabilan, organizovan klub, poput najvećih", naglasio je Bokan.

Bokan je najavio ulazak predstavnika Porto Montenegra u Upravni odbor, kao i predstavnika Opštine Podgorica, EXPO komerca i NAL grupe.

Igrači svjesni šta ih čeka

Francuski reprezentativac Edvin Džekson kazao je da je upoznat šta Evroliga znači svima u klubu i koliko je Budućnost čekala da ponovo igraju u tom takmičenju.

"Vidim kako su navijači srećni u komunikaciji sa mnom na društvenim mrežama, znam da su veoma ponosni što su opet u eliti. Sigurno svi mi to razumijemo i uradićemo sve da igramo najbolje u Evroligi i ABA ligi, kako bismo dali šansu klubu da opet nastupi u elitnom takmičenju”, rekao je Džekson.

Heroj finala ABA lige, Nikola Ivanović kazao je da je svjestan što očekuje Budućnost u Evroligi.

"Moramo da dignemo na veći nivo profesionalizam i pristup svemu. Nadam se da ćemo u pripremnom periodu sa mnogo entuzijazma graditi kvalitetnu igru, a znamo da su vrhunski trening i analiza bili glavni faktor prošle, a biće i ove sezone. To je utabani put, koji donosi dobre rezultate", rekao je Ivanović.

Kapiten Suad Šehović kazao je da će on i njegovi saigrači učiniti sve da se novajlije osjećaju kao kod kuće.

"Nadam se da ćemo ove sezone imati više sreće što se tiče povreda i da ćemo biti na većem nivou nego lani. Potrudićemo se da svaki zahtjev stručnog štaba ispunimo”, rekao je Šehović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније