Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ B92 ]

27. 08. 2018. 20:55 >> 20:49

ODLAZAK LEGENDE

Đinobili ide u penziju

Argentinski košarkaš Manu Đinobili odlučio je da okonča profesionalnu karijeru.

Legendarni krilni igrač San Antonio Sparsa povlači se sa parketa poslije 23 godine.

Đinobili je posljednjih 16 sezona proveo u Teksasu, a sa Sparsima je osvojio četiri NBA titule i ušao u istoriju kao košarkaš sa najboljim učinkom u ligi među onima koji su odigrali najmanje 1.000 utakmica (762-295).

Sparsi su draftovali Đinobilija kao tek 57. pika 1999., a on je na 1.057 mečeva u NBA prosječno bilježio 13,3 poena uz 3,8 asistencija, 3,5 skokova i 1,32 ukradene lopte po utakmici.

Rekorder je "mamuza" po broju postignutih trojki (1.495) i ukradenih lopti (1.392), dok je treći po broju utakmica, četvrti u asistencijama (4.001), peti u poenima (14.043).

Đinobili je uz Lebrona Džejmsa jedini igrač u istoriji NBA koji je postigao najmanje 3.000 poena i postigao 300 trojki u plej-ofu.

Prije San Antonija igrao je u domovini i u Italiji gdje je sa Virtusom iz Bolonje osvojio Evroligu i bio MVP takmičenja 2001.

Sa reprezentacijom Argentine je bio olimpijski šampion 2004, dok je dvije godine ranije poražen u finalu Mundobasketa od Jugoslavije.

Uz Bila Bredlija je jedini igrač u istoriji koji je osvojio Evroligu, NBA i olimpijsko zlato.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније