Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

03. 09. 2018. 17:50   >>  17:31 1

KVALIFIKACIJE ZA SP

Košarkaši počeli pripreme, Dubljević stiže u Pariz

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore sa devet igrača i bez selektora Zvezdana Mitrovića počela je pripreme za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine. Saopšteno je da će se selektor priključiti ekipi u Parizu, na pripremnom turniru od 7. do 9. septembra.

Za 7. septembar zakazan je duel sa Francuskom, dok će se dan kasnije sastati sa Grčkom.

Crna Gora će drugu fazu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo početi 14. septembra gostovanjem Turskoj, a tri dana kasnije ugostiće Ukrajinu.

Trener reprezentacije, Boško Radović kazao je da bi crnogorska selekcija na startu kvalifikacja trebalo da bude jača za centra Valensije, Bojana Dubljevića.

“Dubljević će doći na pripreme, to je posljednja informacija koju imamo. On dolazi u Pariz. Počeli smo sa devet igrača. Ostali će stizati u etapama, dok će nam se selektor priključiti na turniru u Parizu”, kazao je Radović.

On je, komentarišući prvog rivala, kazao da je Turska od 13. avgusta u treninzima sa dva Amerikanca Vilbekinom i Diksonom.

"U najjačem su sastavu. Napravićemo skauting. Idemo korak po korak, nadam se da će sve biti u najboljem redu”, kazao je Radović.

Bek Budućnosti i reprezentacije, Bojan Popović kazao je da je Turska u ozbiljnom sastavu.

"Ne plašimo se njih, igrali smo i protiv jačih od njih. Idemo tamo pa ćemo da vidimo šta će biti”, kazao je Popović.

On se nakon pauze zbog povrede ponovo vraća u nacionalni tim.

"Nadam se da ćemo na najbolji način iskoristi ovaj period da se spremimo. Nije ni Mundobasket daleko. Imao šest utakmica, trebaju nam četiri pobjede da se palsiramo na Svjetsko prvenstvo. Uželio sam se utakmica. Od početka maja nisam igrao, ali sam bio u trenažnom procesu. Jedva čekam mečeve, to je i normalno”, kazao je Popović.

On smatra da će utakmice protiv Francuske i Grčkebiti od pomoći crnogorskoj selekciji.

"Da vidimo kako stoje stvari. Greške se najbolje vide na utakmica", rekao je Popović.

Nakon meča sa Turskom, Crnu Goru 17. septembra očekuje duel sa Ukrajinom u Nikšiću.

U drugom krugu kvalifiakcija, Španija je lider grupe I sa šest pobjeda, Turska i Letonija imaju po četiri trijumfa, Crna Gora i Ukrajina po tri, dok je Slovenija posljednja sa dvije pobjede.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније