Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me/Mina [ Objavio: O.Z. ]

23. 09. 2018. 22:46   >>  22:47 27

ABA SUPERKUP

"Plavi" bez trofeja, nemoćni protiv Zvezde

Košarkaši Budućnosti nijesu uspjeli da osvoje prvi trofej u sezoni. "Plavi" su večeras u finalu ABA Superkupa u Laktašima ubjedljivo poraženi od Crvene Zvezde rezultatom 75:89 (16:18, 16:29, 23:21, 20:11).

"Plavi" ni drugu godinu uzastopno nijesu uspjeli da osvoje trofej Superkupa ABA lige. Budućnost je i prošle godine igrala finale, ali je izgubila od Cedevite.

Crvena zvezda je od starta dominirala. Već u drugoj četvrtini stekla ubjedljivu prednost, na polovini meča razlika je iznosila 25, a sredinom treće četvrtine 27 poena (61:34).

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Muhamed Faje sa 14, majk Cirbes ubacio je 13, a po poen manje Stratos Perperoglu i Ognjen Dobrić.

U ekipi Budućnosti, Filip Barović je postigao 19, dok je danilo Nikolić meč završio sa 16 poena.

Za najkorisnijeg igrača (MVP) proglašen je Faje iz Crvene zvezde.

Super kup je uvertira pred početak takmičenja u ABA ligi, koje startuje u petak utakmicama Olimpije i Mornara, i Crvene zvezde i Cibone.

TOK MEČA:

4. četvrtina:

Budućnost nikako da ublaži predonst Zvezde. Beograđani imaju plus 22 na polovini posljednje dionice - 63:85.

"Plavi" su uspjeli da smanje na ispod 20 poena razlike, pogađali su Kraft i Barović - 67:85.

Pobjednik je odavno poznat.

Manji sukob na parketu, isključeni su Gordić i Faje.

3. četvrtina:

Treća četvrtina pripala je košarkašima Budućnosti - 23:21.

Klark pogađa za dva poena, ali Zvezda nastavlja sa trojkama - 34:59 na startu 2. poluvremena. POnovo je Klark u centru pažnje, pogađa slobodno bacanje, pa pogađa za tri poena - 40:63. "Plavi" u seriji od 8:0 - 44:63, na sredini treće dionice.ž

Zvezda nastavlja da "rešeta" sa distance, 10. trojka Beograđana - 46:69.

Džekson veže sedam poena, ali Perperoglu postiže novu trojku za Zvezdu - 55:78, rezulatat na kraju treće dionice.

2. četvrtina:

Kraj poluvremena - Zvezda je i drugu četvrtinu riješila ubjedljivo u svoju korist - 29:16 , a na poluvremenu ima ogromnih 25 poena prednosti - 32:57.  

Odičan šut Zvezde za tri poena - 9/14. Jedini koji igra u ekipi Budućnosti je Koti Klark koji je ubacio 10 poena.

Pogodak Ristića za dva poena otvara drugu dionicu, a potom i trojka Dobrića za velikih plus 17 - 16:33. Barović postiže prve poene za Budućnost u drugoj četvrtini, nakon skoro dva minuta igre - 18:33.

Zvezda trojkama povećava vođstvo, Dobrić se raspucao - 21:43 na polovini četvrtine.

Budućnost postiže poene nakon skoro dva minuta, Barović je pogodio, ali je prethodno promašio dva slobodna bacanja- 23:43.

Konačno "plavi" vežu poene, Petar Popović pogađa skok šut, a potom Klark zakucava za 27:48, na 3:48 minuta do kraja poluvremena.

Međutim, Zvezda ne staje, Perperoglu pogađa za tri poena - 27:51.

U pretposljednjem minutu po trojka na obje strane, pogodili su Klark i Dobrić - 30:54. Zvezda postiže treći uzastopnu trojku i na poluvrmenu vodi 32:57.

1. četvrtina:

Prve poene na meču postiže Faje, koji pogađa u faul. Na drugoj strani Danilo Nikolić uzvraća trojkom. "Crveno bijeli" u seriji koju predvodi Faje, postižu 9 uzastponih poena za 12:3.

Gordić prekida seriju rivala, ali je promašio jedno slobodna bacanje. Dvije uzastopne trojke "plavih", pogodili su D. Nikolić i Klark - 10:16.

Nova trojka Nikolića nakon pogotka Cirbesa, međutim pogađa je Regland na drugoj strani - 13:22.

U finišu četvrtine igra se koš za koš, ali se bolje snalazi Zvezda, koja nakon prvih 10 minuta ima 12 poena prednosti - 16:28.

Budućnost je sinoć uz dosta muke i sreće pobijedila Partizan tek poslije produžetaka (90:87). 

Zvezda je savladala Cedevitu u veoma dobrom meču za njih, pošto su od kraja prve dionice kontrolisali ritam utakmice.

Dvije ekipe sastale su se u aprilu u finalu ABA lige i Budućnost je po prvi put uspjela da postane šampion ABA i da se plasira u Evroligu. 

Oba sastava su značajno izmijenjena u odnosu na prošlu godinu, dok je Aleksandar Džikić ostao na klupi Budućnosti, u Zvezdi je došlo do promjene, pa je Milan Tomić tu umjesto Dušana Alimpijevića. 

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније