Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

08. 08. 2013. 19:33 >> 19:33

EP A DIVIZIJA

Košarkaši kadeti startovali pobjedom

Kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore ostvarila je pobjedu na startu Evropskog prvenstva za igrače do 16 godina u Kijevu. Izabranici Đorđija Pavićevića u prvom kolu grupe C savladali su Poljsku 54:43 (10:10, 12:15, 12:11, 20:7).

''Crveni'' su do pobjede došli zahvaljujući sjajnoj igri u posljednjih deset minuta, a pitanje pobjednika riješili su poslije serije 12:0 kojom su stekli dvocifrenu prednost (50:40), 47 sekundi prije kraja.

Poljska je nakon treće četvrtine imala dva poena prednosti (36:34), a u 33. minutu je vodila 40:38.

Nakon toga uslijedila je serija 12:0 naše reprezentacije koju je zaključio Ognjen Čarapić za dvocifrenu prednost (50:40), 47 sekundi prije kraja.

Crna Gora tako je došla do važne pobjede na startu šampionata, kojom je napravila veliki korak ka plasmanu u narednu fazu, ali i ka ostvarenju cilja, odnosno opstanku u A diviziji.

Najefikasniji u našoj selekciji bili su Filip Bakić i Todor Radonjić sa po deset, dok je poen manje postigao Nikola Vukčević.

U selekciji Poljske najbolji je bio Karol Majčrzak sa devet poena.

Crna Gora će u drugom kolu, u petak u 13 sati i 15 minuta, igrati sa Francuskom.

Plasman u drugu fazu šampionata izboriće tri prvoplasirane selekcije iz grupe.

 

KSCG.ME

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније