Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Beta [ Objavio: O.Z. ]

14. 10. 2018. 16:04   >>  15:45

PATRIK BAUMAN

Preminuo generalni sekretar FIBA

Generalni sekretar Medjunarodne košarkaške federacije (FIBA) i član Međunarodnog olimpijskog komiteta Patrik Bauman preminuo je danas u Buenos Ajresu.

FIBA je navela da je Bauman preminuo od posljedica srčanog udara u Buenos Ajresu, gdje je prisustvovao Olimpijskim igrama mladih.

Imao je 51 godinu.

"Košarka je izgubila lidera i prijatelja, a naše misli u ovom trenutku su sa njegovom suprugom i dvoje djece", navela je FIBA.

Bauman je bio čelnik FIBA posljednjih 15 godina, a član MOK-a od 2007.

"Izgubili smo mladog i simpatičnog lidera punog nade, koji je bio budućnost sporta", naveo je predsjednik MOK-a Tomas Bah.

Patrik Bauman rodjen je 5. avgusta 1967. godine u Bazelu.

Košarkom je počeo da se bavi kao igrač, trener i sudija, a 1994. godine je u FIBA ušao kao advokat.

Godinu dana kasnije izabran je za zamjenika generalnog sekretara, a od 2003. godine je bio na funkciji generalnog sekretara. Bio je treći generalni sekretar FIBA, nakon Vilijama Džounsa i Borislava Stankovića.

Zbog smrti Baumana, olimpijska zastava na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu biće spuštena na pola koplja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније