Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

14. 10. 2018. 21:35   >>  21:30 1

PAVIĆEVIĆ NAKON MEČA

Pobjeda dragocjenija zbog navijača Partizana

Mornar je ostvario prvu pobjedu u ABA ligi i potvrdio da se vratio na pobjednički kolosjek.

Barani su večeras u "Topolici" savladali Partizan 97:94, u utakmici trećeg kola regionalnog takmičenja.

"Ovu pobjedu posvećujumo našem bratu od strica Peru Pavićeviću koji je bio i aktivan član našeg kluba. Za brata i mene ovo je bila jako teška utakmica. Igrači su mentalno bili spremniji od nas. Od sveg srca im se zahvaljujem na dvije pobjede koje su nam podarili u, za nas, teškom trenutku. Rekao sam i prije utakmice da nećemo igrati pred domaćim navijačima, jer se zna koliko navijača Partizan ovdje ima. Utoliko je ova pobjeda dragocjenija i dobija na težini. Ostvarili smo je protiv ekipe koja je u velikom naponu i koja je u Bar došla sa velikim ambicijama", kazao je Mihailo Pavićević, trener Mornara.

On nije kreo radost nakon važnog triumfa.

"Zahvaljujem se svim akterima meča, zbog ovoga se igra košarka. Moram biti presrećan. Sjajno smo odigrali prvo poluvrijeme. To je igra koju pokušavamo da sprovedemo, počela je da daje obrise i kad proradimo teško nas je zaustviti. Partizan je u nastavku kažnjavao svaku našu, grešku, bio agresivan. Mi smo odlijevali dugo ali smo našim greškama uveli meč u neizvjesnu završnicu. Odlučivao je zadnji šut, ali to je nekako normalno jer sve naše utakmice s Partizanom u ABA ligi liče kao jaje jajetu", izjavio je Pavićević.

Meč u Baru pratio je i legendarni Žarko Paspalj.

"Na poluvremenu je bratu i meni prišao Žarko Paspalj i rekao: 'Prvi put sam ovdje i oduševljen sam. Radite nešto što niko ne radi'. Nije, naravno, mislio samo na brata i mene već na čitav klub. To je sjajan kompliment jer stvarno se trudimo da napravimo atmosferu da se u našoj dvorani svako ugodno osjeća", naveo je Pavićević.

Trener Partizana Nenad Čanak čestitao je Mornaru na pobjedi.

"Znali smo da će biti teška utakmica. U prvom poluvremenu smo mekanom igrom razigrali šutere Mornara. Poremetio nas je i Uroš Luković sa dvije-tri rampe. U drugom poluvremenu mnogo energije je potrošeno, ali u nekim situacijama pamet nije bila proporcionalna toj energiji. Prodate dvije-tri lopte u čistim kontranapad situacijama, skinute neke važne lopte ispod našeg obruča i kad se na to nadoveže odličan šut domaćina, pogotovo Vranješa, čija je svaka trojka bila teža od teže, jednostavno, nijesmo mogli da izbjegnemo poraz. Odlučio je Vranješ u penal završnici, dogovorili smo se bili da pazimo da on ne primi loptu, ali nijesmo uspjeli", kazao je Čanak.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније