Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

09. 08. 2013. 16:48 >> 17:01
1

NOVI PLEJ BUDUĆNOSTI

Ćapin: Imamo visoke ambicije

Novi košarkaš Budućnost Volija Aleksandar Ćapin kazao je da je zadovoljan što je postao dio tima sa visokim ambicijama.

Ćapin je danas sa podgoričkim timom potpisao jednogodišnji ugovor, uz mogućnost produžetka saradnje na još godinu.

On je na zvaničnoj promociji kazao da obje strane imaju visoke ambicije u narednoj sezoni i da je zato i došlo do dogovora.

"Nadam se da ćemo dobro raditi na pripremama, jer nas očekuju naporne obaveze u ABA ligi i Eurokupu. Lično se nadam da će moja igra biti na nivou iz prošle sezone", rekao je Ćapin.

Slovenački košarkaš u karijeri nastupao je za Krku, Telekom Bon, francuski Gravelin, grčke timove Panelinios i Panionios, italijanske ekipe Viola Ređo Kalabrija i Vareze, ukrajinski Azovmaš, ruske klubove Lokomotivu iz Rostova i Kuban iz Krasnodara, litvanski Žalgiris, ljubljansku Olimpiju i Radnički iz Kragujevca.

Ćapin, koji je prošle godine proglašen za najkorisnijeg (MVP) košarkaša ABA lige, kazao je da se nada da će ponoviti odlične igre iz prošle sezone.

"Nadam se da će naredna sezona biti uspješna kao prošla. U Radničkom sam imao drugačiju ulogu, dosta toga je u napadu zavisilo od mog učinka, dok će u Budućnosti kolektiv imati prednost", rekao je Ćapin.

On je kazao da je dobro upoznat sa kvalitetom Budućnosti protiv koje je igrao nekoliko puta u prošloj sezoni.

"Budućnost je mlada i kvalitetna ekipa. Dosta momaka već poznajem, ostale ću upoznati u narednom periodu. Ostaje nam samo da se što bolje uigramo, a onda uspijeh neće izostati", rekao je Ćapin.

Sportski direktor Budućnosti Gavrilo Pajović pozdravio je angažovanje Ćapina, navodeći da je do kraja prelaznog roka Budućnost zainteresovana još za igrača na centarskoj poziciji.

"Zadovoljan sam što je tako kvalitetan igrač novi član Budućnosti. Završili smo veliki dio posla kada je u pitanju igrački kadar za narednu sezonu, ali pozicija petice nam je prijeko potrebna. Kontaktirali smo nekoliko igrača na tržištu", rekao je Pajović.

Ćapin je četvrto pojačanje podgoričkog kluba uoči naredne sezone. Prije njega članovi Budućnosti postali su Suad Šehović, Miloš Komatina i Bojan Subotić.

Budućnost u novu sezonu ulazi bez Džeralda Lija, Di Bosta, Strahinje Miloševića, Milana Miloševića i Duška Bunića, sa kojima je prekinuta saradnja. Ugovor su produžili Čedomir Vitkovac i Aleksa Popovića.

(MINA)

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније