Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

28. 10. 2018. 09:50 >> 09:27

NBA LIGA

Lejkersima nije pomogao ni odlični Lebron

U noći između subote i nedjelje odigrano je devet utakmica u šampionatu NBA, Boston je bio bolji od Detroita, dok su Lejkersi izgubili od San Antonija.

Lejkersi su stigli u Teksas poslije pobjede nad Denverom, ali ovog puta ni Lebron Džejms, koji je postigao 35 poena, nije im bio dovoljan da izbjegnu poraz, 110:106.

Džejms je na meču sa Sparsima prestigao Dirka Novickog na šestom mjestu najboljih strijelaca NBA svih vremena. U duel je ušao sa 31.167 poena, što je bilo samo 21 poen manje od Novickog.

Lebronov naredni cilj je da stigne Vilta Čemberlejna (31.419) i Majkla Džordana (32.292 poena). Naravno, svakako bi volio pri tom da njegov tim pobjeđuje, ali skor od 2-4 u novoj sezoni nije za pohvalu.

Košarkaš LA Lejkersa je bio zadovoljan učinkom, ali ne i krajnjim rezultatom.

"Momci sa kojima sam igrao, gledao ih, divio im se, sada su puni pohvala za mene. Dirk je oduvjek bio jedan od mojih omiljenih igrača, a Šakil O'Nil jedan od najdominatnijih u ovoj igri. Pomijenuti me u njihovom društvu je već ogromna pohvala", izjavio je Džejms.

U timu San Antonija Demar Derozan je postigao 30 poena uz 12 skokova i osam asistencija, Brajan Forbs i Rudi Gaj po 16, dok je kod Lejkersa Kajl Kuzma ubacio 15 poena, a Lens Stivenson poen manje.

Boston je slavio kao gost protiv Detroita sa 109:89. Čak petorica u timu Seltiksa su imali dvocifren učinak, Džejlin Braun je postigao 19, Markus Moris 18, Danijel Tajs 17, Gordon Hejvod 15, a Teri Rozijer poen manje. U timu donaćina, Andre Dramond je zabilježio 18 poena uz osam skokova, a Stenli Džonson 16 poena.

Nju Orleans je doživio prvi poraz u sezoni i to od Jute, 111:132. Kod "džezera" je dominirao Riki Rubio sa 18 poena, šest skokova i 12 asistencija, Rudi Gobert je postigao 25 poena u 14 skokova, a Donovan Mičel 22 poena. Nikola Mirotić je bio najbolji kod Pelikansa sa 25 poena i osam skokova.

Majami je pred svojim navijačima porazio ekipu Portlanda sa 120:111. Goran Dragić je postigao 28 poena, a gostima nije pomogla ni odlična partija Demijana Lilarda od 42 poena uz sedam skokova i šest asistencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније