Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

06. 11. 2018. 09:02 >> 08:59

DABL-DABL VUČEVIĆA

Orlando do pobjede uz zvuk sirene

Orlando Medžik je u noći između ponedjeljka i utorka na svom parketu sa 102:100 savladao Klivlend Kavalirse.

Za Medžik je ovo četvrta pobjeda u sezoni, a za Kavalirse već deveti poraz u deset odigranih mečeva.

Orlando je odigrao bolje prvo poluvreme, ali je od prednosti od 11 poena na poluvremenu domačin pred posljednju četvrtinu imao minus devet zbog katastrofalne treće dionice u kojoj je postigao samo 12, a primio 32 poena, pše Sport klub.

U posljednjih 12 minuta Orlando je uspio da vrati igru iz prvog poluvremena i na kraju u izuzetno uzudljivoj završnici izbjegne produžetak. Uz zvuk sirene koš za pobjedu je pogodio Furnije koji je samo 13 sekundi ranije sa linije za slobodna bacanja izjednačio na 100:100.

Najefikasniji u Orlandu bio je Aron Gordon sa 23 poena, devet skokova i tri asistencije, a Evan Furnije je meč završio sa 15 poena koliko je imao i Terens Ros. Nikola Vučević je zabilježio novi dabl - dabl sa 14 poena i 10 skokova, a imao je i po jednu asistenciju i blokadu i dvije ukradene lopte.

Za Klivlend je Džordž Hil postigao 22 poena, a pratio ga je uz dabl - dabal učinak Tristan Tomson koji je duel završio sa 19 poena i 16 skokova.

Zanimljivo je bilo i u Indijani gdje su Pejsersi sa 94:98 poraženi od Hjuston Rokitsa.

Džejms Harden postigao je 28 poena i dodao četiri skoka i šest asistencija, a Klint Kapela je sa 18 poena i 10 skokova upisao dabl - dabl.

Indijanu je predvodio Viktor Oladipo sa 28 poena i šest skokova. Bojan Bogdanović je za pola sata na parketu postigao 11 poena uz četiri skoka i po dvije asistencije i ukradene lopte.

Golden Stejt je slavio protiv Memfis Grizlisa i sa 117:101 došao do desete pobjede u sezoni.

Voriorse je sa 27 poena predvodio Klej Tomson, Kevin Durent je dodao 22, a Stef Kari 19 poena.

Za Grizlise je Deron Bruks postigao 18 poena, a po 15 su dodali Šelvin Mak i Džeren Džekson.

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su Boston Seltikse sa 115:107.

Odličan meč u Koloradu obilježio je plejmejker Nagetsa Džamal Mari koji je meč završio sa 48 poena, pet skokova, četiri asistencije i šutom iz igre 19/30. Kanađanin je bio nezaustavljiv, sve je pogađao i odbrana Bostona nije imala rješenja za 21-godišnjeg košarkaša.

Srpski košarkaš Nikola Jokić nije forsirao, imao je problem i sa ličnim greškama, a na kraju je ostvario učinak od osam poena, 10 skokova i osam asistencija, uz 2/3 šut iz igre.

Los Anđeles Klipersi su na svom parketu sa 120:109 savladali Minesotu.

U pobjedničkom timu, najbolji je bio Tobajas Haris sa 22 poena i 10 skokova. Isti broj poena imao je i Danilo Galinari, a Lu Vilijams je brojao do 20.

Boban Marjanović je postigao 10 poena uz devet skokova i po dvije asistencije i blokade. Miloš Teodosić je na parketu proveo 11 minuta i za to vrijeme ubacio jednu trojku i upisao četiri asistencije.

Sa druge strane Derik Rouz je postigao 21 poen, po 20 su dali Karl Entoni Tauns (+12 skokova za dabl - dabl) i Džimi Batler).

Pobjede su u NBA ligi u noći između ponedjeljka i utorka zabilježili i Čikago Bulsi i Oklahoma siti Tander.

Oklahoma je na svom parketu sa 122:116 savladala Nju Orleans Pelikanse u meču koji je obilježila povreda Rasela Vestbruka u trećoj četvrtini.

Čikago Bulsi su slavili na gostovanju Njujork Niksima nakon dva produžetka rezultatom 116:115.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније