Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

13. 11. 2018. 15:46 >> 15:24

INJIGES UVJEREN

"Očekujem da se kvalifikijemo na EP"

Selektor Roberto Injiges kazao je da očekuje da se ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore kvalifikuje na Evropsko prvenstvo (EP) bez obzira na dva gostovanja i kvalitet rivala.

Crnogorske košarkašice u subotu gostuju Bosni i Hercegovine (BIH), dok će četiri dana kasnije u gostima igrati protiv Slovačke.

Slovačka i Crna Gora, poslije četiri kola, imaju po tri trijumfa, BiH je upisala dva, dok je Island bez pobjede.

Samo će prvoplasirana selekcija sigurno izboriti nastup na šampionatu Evrope koji se igra u Letoniji i Srbiji.

"Očekujem da se kvalifikijemo na EP. Biće teško, igramo dvije utakmice u gostima, ali ima puno vjere. Radimo dobro, dobra je atmosfera. Borićemo se, želim da se borimo i mislim da ćemo onda uspjeti", kazao je Injiges.

On je naglasio da je trenutno najvažniji meč protiv BIH i da ćee nakon njega razmišljati o Slovačkoj.

"Kad završimo meč protiv BiH tada ćemo razmišljati o narednom rivalu. Da vidimo šta će se desiti u našem duelu sa BiH i u susretu Slovačke i Islanda, pa ćemo imati četiri dana da se pripremimo za taj duel", kazao je Injiges.

On je istakao da ne razmišlja o rivalu, da ne zna tačno u kom će sastavu BiH nastupiti i da li će koristiti novu Amerikanku.

"Fokusirani smo na nas, imamo dosta mladih djevojaka koje dobro rade i moramo da uradimo naš posao. Ne želim previše da razmišljamo o rivalu", kazao je Injiges.

Članica rumunske ekipe Sepse Sic, Jovana Pašić smatra da neće biti lako, ali da će dati sve od sebe za reprezentaciju.

"To je ono što možemo da obećamo i nadamo se najboljem. Smatram da smo dovoljno kvalitetni da se plasiramo na Eurobasket. Protiv Slovačke smo nesrećno poraženi u prvom meču poenima u posljednjim sekundama. Idemo u goste i zbog toga će biti teže, ali mislim da možemo da igramo odlično. Bez obzira na to ko je u sastavu pružićemo maksimum, imamo dobru atmosferu i možemo da pobijedimo", kazala je Pašić.

Prema riječima Milice Jovanović, koja je trenuto bez kluba, reprezentacija je odradila dobro treninge i priprema se na najbolji način.

"Ne predajemo se do kraja, mislim da možemo. Smatram da imamo dovoljno znanja i iskustva, ali i energije koju donose mlađe košarkašice", rekla je Jovanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније