Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

16. 11. 2018. 19:59 >> 19:34

TRINKIJERI PRED BUDUĆNOST

Nijesmo favoriti, ali vjerujem u moju ekipu

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkjeri rekao je danas da njegova ekipa nije favorit protiv Budućnosti, ali i potom u duelima sa Valensijom i Crvenom zvezdom.

"Da kažem da smo autsajderi u ovoj seriji od četiri utakmice, neko bi to shvatio kao da ne vjerujemo u ekipu. Imamo potencijal. Svaki dan nešto naučimo. Nijesmo favoriti, ali vjerujem u moju ekipu", rekao je Trinkjeri novinarima u Beogradu.

Partizan će, poslije utakmice sa Zenitom u Evrokupu, u nedejlju gostovati Budućnosti u ABA ligi, poslije čega joj slijede dueli sa Valensijom i Crvenom zvezdom.

Na konstataciju da slijedi derbi, italijanski stručnjak je kazao da je "za vas ovdje derbi svaki dan".

Pohvalno je govorio o ekipi Budućnosti.

"Kada igraš Evroligu prvi put, treba ti adaptacija. Vidjeli smo šta Budućnost može kod kuće, kakva je to bila utakmica... Teška atmosfera, iskusna, a mlada ekipa. Amerikanci su im svi vrhunski igrači, ali dvojica ključnih su Nemanja Gordić i Nikola Ivanović. Oni mogu dobiti utakmicu sa sedam asistencija, 25 poena... Oni su sigurno najveći target za našu odbranu. Neće nam biti lako", rekao je Trinkjeri.

Naveo je da "nema pojma" da li će povrijeđeni Rade Zagorac igrati predstojeću utakmicu.

"Ne volimo lake stvari, želimo da komplikujemo i budemo što bolji i bolji. Zagorac se povrijedio na treningu. Nemam pojma da li će igrati. Najvjerovatnije ćemo vidjeti na dan utakmice. Sa ili bez njega, borićemo se. Ne brinem se za ono što ne mogu da kontrolišem, a ovo ne mogu. Mogu da imam povjerenje u ekipu, a za sve druge priče, imamo izuzetnu situaciju", rekao je on.

Kada je reč o Novici Veličkoviću, Trinkjeri je kazao da je to "duga priča", dok je za Entonija Brauna dodao da "u ovom trenutku nema prostora za njega".

Trinkjerijev pomoćnik Vlado Šćepanović bio je igrač i trener u Partizanu i Budućnosti.

"Budućnost je jedina evroligaška ekipa sa ovih prostora. Pokazali su da imaju veliki potencijal, da je odlična šuterska ekipa. Ulogu favorita im prepuštamo zbog toga što igra u Podgorici. Kvalitetom je za sada sigurno iznad nas. Podigli su samopouzdanje u šutu i biće veoma opasni", rekao je Šćepanović.

Utakmica između Budućnosti i Partizana igraće se u nedjelju od 19.00 u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније