Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

21. 11. 2018. 19:41 >> 20:06
7

NOVI PORAZ

Budućnost bez odgovora na igru Himkija

Košarkaši Budućnost Volija poraženi su večeras u gostima od ruskog Himkija 69:85 (17:18, 13:27, 24:20, 15:20), u utakmici osmog kola Evrolige.

Poslije izjednačene igre u prvoj, pitanje pobjednika je riješeno tokom druge dionice u kojoj su Rusi u režiji Alekseja Šveda i Stefana Markovića stekli nedostižnih 15 poena viška.

Domaćin je ubrzao ritam igra, nišanske sprave je naštelovao Šved, pa je Himki pobjegao na 38:24.

Ekipa Aleksandra Džikića je u nastavku zaigrala agresivnije i brže, ali je uslijedila rafalna paljba igrača Himkija za tri poena. Rusi su održavali dvocifrenu prednost i djelovalo je da sigurnim koracima idu ka drugoj pobjedi u Evroligi.

Tako je i bilo iako se sredinom posljednje dionice pojavila nada da bi Budućnost mogla da uradi nešto više jer je svela deficit na osam poena. Međutim, vrlo brzo je ponovo proradio Šved, Himki je ponovo pobjegao na plus 15 i sve je bilo gotovo.

Aleksej Šved je uz 22 poena imao sedam skokova i sedam asistencija, Stefan Marković je uz 12 poena imao pet asistencija, Džordan Mikej je ubacio 17 poena uz osam skokova.

Kod Budućnosti, raspoloženi za igru u napadu bili su Erl Klark sa 19 poena, Alen Omić je postigao 10, a Danilo Nikolić, Edvin Džekson i Koti Klark su ubacili po osam poena.

Crnogorski predstavnik ostao je na pretposljednjem mjestu sa skorom 1-7, dok je Himki na 11. poziciji sa dvije pobjede i šest poraza.

U narednom kolu, već u petak, Budućnost na svom terenu igra protiv CSKA iz Moskve.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније