Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

25. 11. 2018. 17:51 >> 17:27

NEOPHODNA POBJEDA

Pavićević: Nema nazad, došli smo do zida

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević kazao je pred sjutraŠnji duel sa Igokeom da je svaka utakmica kod kuće "biti ili ne biti".

Mornar je trenutno posljednji na tabeli ABA lige, sa samo dvia trijumfa, pa su u barskom timu svjesni da ih jedna pobjeda odmah vraća u život i stvari dovodi u normalno stanje.

"Mnogo bi nam značili bodovi protiv Igokee pred kratku prvenstvenu pauzu. U narednih pet kola četiri utakmice igramo kod kuće, osim sa Igokeom i sa Cedevitom, Olimpijom i Krkom, a gostujemo FMP-u. Ako uđemo u mini seriju pobjeda prodisali bismo punim plućima. Nama je svaka utakmica kod kuće „biti ili ne biti“, nemamo više pravo na korak nazad jer smo došli do zida. Sa druge strane, ko se uzda samo u domaći teren lako može da se nađe u nevoljama, pošto je liga nevjerovatno izjednačena", kaže trener Mornara Mihailo Pavićević, prenosi klupski sajt.

Po njegovim riječima voljni momenat kod igrača u proteklim utakmicama nije bio na željenom nivou.

"Na meču sa Igokeom moramo da „izginemo“ na parketu i da u istom ritmu odigramo svih 40 minuta. I da znatno budemo bolji u odbrani koja nam je najveći problem. Uvjeren sam da su igrači svjesni situacije u kojoj se nalazimo i da će dati sve od sebe da uzdignuta čela dočekamo kraj meča. Ekipa iz Laktaša je iskusna, njeni igrači nastupali su u mnogim evropskim klubovima. Znamo da nas očekuje veoma teška utakmica. I oni su mijenjali roster, u sličnoj su situaciji kao mi", ističe Pavićević.

Iskusni Đorđe Drenovac vjeruje da nailaze bolji dani za Mornar.

"Završili smo seriju izuzetno teških utakmica i napornih gostovanja. U narednih 11 kola sedam puta igramo kod kuće i četiri puta gostujemo, tri puta u Beogradu (uz dodatak do Sremske Mitrovice) i u Podgorici. U Evrokupu smo samo gosti u Litvaniji, 19. decembra. Dakle, moći ćemo da se fokusiramo na treninge i podizanje nivoa naše igre. Uvjeren sam da će se barska publika već protiv Igokee radovati i da Mornaru predstoje bolji dani", naglašava Drenovac.

Utakmica između Mornara i Igokee biće odigrana u ponedjeljak, od 21 sat, u dvorani „Topolica“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније