Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

15. 08. 2013. 12:39 >> 18:33
5

SAMO JEDNOM S HRVATIMA

Vučević: I bez Pekovića imamo dobar tim

Reprezentacija Crne Gore odigraće kontrolni meč protiv Hrvatske u petak u 20 sati i 30 minuta u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, koje je na programu od 4. do 22. septembra.

Prvi kontrolni duel u Dubrovniku koji je trebalo da bude odigran u četvrtak u 19 sati je odložen na zahtjev selektora reprezentacije Hrvatske Jasmina Repeše, koji ima problema zbog činjenica da ne može da računa na nekoliko povrijeđenih igrača.

„Veoma naporno radimo na pripremama, to mogu da kažem iako sam propustio najteži dio koji je ekipa odradila na Zlatiboru. Sada je lakše jer smo već počeli sa taktičkim dijelom priprema, uigravamo se i radimo na igri i u odbrani i u napadu. Nakon dva dana boravka u Baru, očekuje nas odlična provjera u Dubrovniku i duel protiv Hrvatske će nam pokazati kako smo radili u proteklom periodu i na čemu treba da radimo kako bi bili spremni za početak Eurobasketa. Mislim da je forma u ovom trenutku na zadovoljavajućem nivou i da smo na pravom putu da dostignemo željeni nivo forme za smotru najboljih selekcija Evrope“, kaže centar Orlanda Nikola Vučević.

Naša reprezentacija u dosadašnjem dijelu priprema odigrala je tri kontrolna meča i ostvarila maksimalan učinak (pobjede protiv Mađarske i Austrije na turniru u Šombatelju i trijumf nad Ukrajinom u Beogradu).

„Bilo je grešaka u duelu protiv Ukrajine u Beogradu, ali to je normalno za ovaj dio priprema, s obzirom na to da je potrebno vrijeme kako bi se ekipa navikla na sistem koji je postavio selektor Pavićević. Iako je bilo oscilacija u igri, siguran sam da će stvari doći na svoje mjesto i da ćemo djelovati mnogo bolje u četiri preostala kontrolna duela do odlaska za Sloveniju. Imamo još dovoljno vremena za uigravanje, svi igrači osim mene su igrali i prošle godine u kvalifikacijama, a kada se uklopim i ja, vjerujem da će sve biti onako kako svi očekujemo“, kaže Vučević.

Dvadesetdvogodišni centar koji prošlog ljeta zbog povrede nije mogao da pomogne saigračima u kvalifikacijama koje su odrađene na fantastičan način i sa svih deset pobjeda, kaže da „crveni“ ne treba previše da se opterećuju rezultatima protivnika u grupi u pripremnom periodu, već da treba da razmišljaju samo o svojoj igri.

„Pratimo protivnike u grupi, koji takođe, igraju pripremne utakmice i još nijesu na maksimalnom nivou. Ne treba, međutim, mnogo da razmišljamo o drugima, već treba da se fokusiramo na našu igru. Najvažnije je da mi budemo maksimalno spremni na početku Evropskog prvenstva, a ukoliko bude tako, siguran sam da ćemo ostvariti dobar rezultat u Sloveniji. Činjenica da u timu neće biti Nikole Pekovića je svakako veliki hendikep za nas, ali koga nema, bez njega se mora. Smatram da i bez njega, imamo dobar tim, pa cilj ostaje isti, a to je prolaz u drugu fazu“, zaključio je Vučević.

Utakmica Hrvatska - Crna Gora igra se u petak u dvorani “Gospino polje“ sa početkom u 20 sati i 30 minuta.

(kscg.me)

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније