Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavila M.L.B. [ Mina ]

31. 12. 2018. 12:51 >> 13:23
3

REPEŠA PORUČIO

Budućnost želi da odbrani tron

Ciljevi se ne mijenjaju - Budućnost želi da odbrani tron, kazao je novi trener podgoričkih košarkaša Jasmin Repeša.

On je na kormilu podgoričkog tima naslijedio Aleksandra Džikića, nakon serije od šest uzastopnih poraza u svim takmičenjima.

Repeša je kazao da nikada nije lako preuzeti ekipu u toku sezone, jer je potrebno nešto očistiti, popraviti i pospremiti.

"Vjerujem u projekat i imam visoke ambicije, a cilj mi je da to prenesem na okruženje, ne samo na ekipu. Ciljevi se ne mijenjanju, želimo da krenemo prema najvećim mogućim dostignućima“, rekao je Repeša na zvaničnoj promociji za novog trenera Budućnost Volija.

Repeša je napomenuo da želi da klub još više napreduje.

"Cilj je da se zadrži ovaj nivo i popravi, jer je tendencija da klub rapidno ide prema gore. Ovo je stabilan klub, a dvorana je otkad sam posljednji put bio neprepoznatljiva, i unutra i okolina. Želja je da ispratimo takve investicije i velike ambicije", rekao je Repeša.

On je naglasio da je prvi korak da se stabilizuje ekipa i "spusti lopta na zemlju da bi se mogla ganjati".

Repeša će na klupi debitovati 3. januara protiv Emporio Armanija, kluba koji je posljednji vodio.

Novom treneru će u radu pomagati Đorđe Adžić, a sa Džikićem su otišli i njegov prvi pomoćnik Srđan Flajs i kondicioni trener Filip Mihajlović.

Hrvatski stručnjak će sa odlučiti koga će dovesti od saradnika, a moguće je da dođe i do promjena u igračkom kadru.

Predsjednik Budućnost Volija Dragan Bokan zahvalio se Aleksandru Džikiću na svemu što je uradio za klub, navodeći da je promjena bila neophodna.

"Prva i jedina opcija nam je bio Jasmin Repeša, brzo i lako smo se dogovorili. Još jednom želim da se zahvalim Džikiću, koji će ostati upisan u istoriji kluba. Do posljednjeg dana sam bio uz njega, nije mi žao što smo izdržali prve nalete loših rezultata i pritiska medija, a na kraju smo se jako korektno rastali, jer je on to zaslužio", rekao je Bokan.

On je istakao da je sa hrvatskim trenerom potpisan ugovor do kraja sezone 2019/2020.

"Ciljevi su jasni, tu nema promjene - osvajanje ABA lige, domaćeg prvenstva i Kupa, kao i što više pobjeda u Evroligi“, rekao je Bokan.

Bokan je naglasio da je odluka o rastanku sa Džikićem donijeta zbog narušenih odnosa.

"Izdržali smo pritisak, nakon čega je došlo do serije pobjeda nad Baskonijom, CSKA i Barselonom. Nažalost, nastupila je nova kriza rezultata i igre, i ne samo toga, već i narušenih odnosa na relaciji igrači - trener. Nije bilo drugih rješenja, ova odluka je jedina ispravna", rekao je Bokan.

On smatra da Budućnost ne igra u skladu sa kvalitetom koji ima.

"Ova ekipa može mnogo više. Obaveza trenera je da to uklopi, da igramo našu igru, što do sada nije bio slučaj, osim u duelima sa Baskonijom, CSKA i Barselonom", rekao je Bokan.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније