Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

08. 01. 2019. 08:40 >> 08:25
1

NBA LIGA

Vučević najbolji u meču sa Kingsima

Košarkaši Sakramento Kingsa pobijedili su Orlando Medžik na domaćem parketu rezultatom 111:95. Nikola Vučević bio je najbolji u gostujućim redovima sa "jakim" dabl-dablom od 18 poena i 13 skokova.

Terens Ros je meč završio sa 20, a Evan Furnije sa 15 poena. Terens Ros je meč završio sa 20, a Evan Furnije sa 15 poena.

Sakramento je u drugu i treću četvrtinu dobio sa po 12 razlike, što je bilo preveliki "zalogaj" da Orlando u bilo kom trenutku meča priprijeti.

Kod Kingsa se još jedanput istakao sjajni srpski bek Bogdan Bogdanović, koji je meč završio sa 15 poena (6/15 iz igre), osam skokova i sedam asistencija.

Sakramento je najveću prednost stekao krajem treće četvrtine, kada je došao na ogromnih +28. Tolika prednost pomogla je Kingsima kada je Orlando uhvatio "zalet" u posljednjih 12 minuta i spustio se na 15 razlike u jednom trenutku, ali bez nade za kompletan preokret.

Sakrametno naredni meč igra u noći između utorka i srijede, kada od 3 časa po srednjeevropskom vremenu gostuje Finiks Sansima.

Kingsi su pobjedom prekinuli niz od četiri uzastopna poraza i zabilježili 20. pobjedu u 40. ovosezonskom meču, te se približili Lejkersima, koji su na osmoj poziciji, onoj koja vodi u plej-of.

U timu Dejva Jejgera istakao se Dieron Foks sa 20 poena. Badi Hild je dodao 13, dok je Vili Koli-Stajn imao po 11 poena i skokova.

Košarkaši Hjustona pobijedili su Denver rezultatom 125:113 u derbiju Zapadne konferencije, košarkaši Sakramento Kingsa pobijedili su Orlando Medžik na domaćem parketu rezultatom 111:95.

Roketsi su nastavili niz fantastičnih rezultata predvođeni Džejmsom Hardenom.

Hjuston je odlučujuću razliku stekao u drugoj četvrtini koju je dobio sa 12 poena razlike, a ponovo je blistao kandidat za MVP priznanje – Džejms Harden. "Brada" je na kraju imala 32 poena (7-18 iz igre, 6-15 za tri, 13-15 penali), uz 14 asistencija i 5 uhvaćenih lopti.

Klint Kapela je ostvario rekord karijere sa 31 poenom i 9 skokova, dok su Grin i Pi-Džej Taker dodali po 21 poen.

U ekipi Majka Melouna istakli su se Jokić koji je terenu proveo nešto više od 28 minuta i postigao 23 poena (11-20 iz igre, 1-1 za tri, 1-1 penali), uz 13 skokova, 4 asistencije, 2 ukradene lopte i jednom blokadom, ali i 8 izgubljenih lopti, i Moris sa 21 poenom, a Džamal Marej je podbacio sa samo 13.

Bez obzira na neuspjeh, "Grumenje" je ostalo prvo na Zapadu sa 26 pobjeda i 12 poraza, dok je Hjuston tri mjesta iza sa skorom 23-16.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније