Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

19. 08. 2013. 14:22 >> 14:40

NAZAD U BAR

Pavićević: Bez odgovora na agresivnu igru

Duel protiv Hrvatske u Dubrovniku je opravdao očekivanja i reprezentacija je dobila ono što je željela, a to je tvrda i teška utakmica na gostujućem parketu protiv kvalitetnog protivnika, kazao je selektor Luka Pavićević nakon duela protiv Hrvatske u kojem je naša reprezentacija doživjela prvi poraz (72:60) u sklopu priprema za Eurobasket u Sloveniji, koji počinje 4. septembra.

Pavićević je kazao da njegovi izabranici nijesu kvalitetno odgovorili na agresivnu igru domaćina, te da iz duela u Dubrovniku treba izvući pouke kako bi se u nastavku priprema, igra podigla na veći nivo.

„Čestitao bih protivniku na pobjedi, ovo je za njih bila važna utakmica poslije poraza koje su doživjeli na turniru u Francuskoj. Dobili smo ono što smo željeli, a to je tvrda i teška utakmica na gostujućem parketu protiv kvalitetnog protivnika. Nijesmo kvalitetno odreagovali na povećanje agresivnosti domaće reprezentacije, koji se dogodio u drugoj četvrtini i od tog momenta smo izgubili konce igre u napadu. Najviše smo podbacili zbog toga što smo dozvolili da agresivna igra domaćina spriječi našu agresivnu igru, iako nas niko nije ometao da uzvratimo istom mjerom. Dosta detalja iz ovog meča će nam koristiti za detaljnu analizu kako bi unaprijedili našu igru, a ostaje žal što smo ostali kratki za jedan duel jer je Hrvatskoj bio potreban odmor nakon turnira u Francuskoj. Vraćamo se u Bar gdje ćemo pokušati da se spemimo i dostignemo onaj nivo koji je neophodan za prolaz u drugu fazu“, rekao je Pavićević.

„Crveni“ su u Dubrovniku doživjeli prvi poraz u pripremnom periodu, nakon što su slavili protiv Mađarske i Austrije na turniru u Šombatelju, odnosno protiv Ukrajine u „Kombank areni“ u Beogradu.

„Imali smo odličnog protivnika iako Hrvatska nije reprezentacija iz samog vrha evropske košarke. Ne možemo da budemo zadovoljni ni igrom, ni rezultatom, ali imamo 20-ak dana da ispravimo greške i spremno dočekamo početak prvenstva. Moramo da uradimo dobru analizu ovog meča, da izvučemo pouke kako nam se ne bi ponavljale  iste greške na turniru u Kopru, gdje nas očekuju još teži protivnici“, kazao je krilni centar Milko Bjelica.

Reprezentacija pripreme nastavlja u Baru, a 21. avgusta putuje za Sloveniju, gdje će 22. i 23. avgusta na turniru u Kopru odmjeriti snage protiv domaćina i selekcije Italije.

„Znali smo da ćemo u Dubrovniku igrati protiv kvalitetnog protivnika koji je nakon tri poraza na turniru u Francuskoj bio maksimalno motivisan da ostvari pobjedu na svom parketu. Nijesmo imali odgovor na njihovu agresivnu igru i domaćin je zasluženo došao do pobjede. Moramo da izvučemo pouke i da nastavimo da se spremamo za ono što nas očekuje u Sloveniji. Znamo da je najvažniji segment naše igre odbrana, tako da u narednom periodu moramo da radimo na poboljšanju tog segmenta igre“, kazao je plejmejker Nikola Ivanović.

(kscg.me)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније