Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

16. 01. 2019. 16:45   >>  16:16

BORBA ZA FAJNAL-FOR

Bošković: Budućnost želi dobar meč i pobjedu

Košarkašice Budućnost Bemaksa svjesne su težine zadatka protiv bugarske ekipe Beroe, ali žele da odigraju dobar meč i ostvare važnu pobjedu, kazao je trener Goran Bošković.

Budućnost Bemaks i Beroe odigraće sjutra u Podgorici utakmicu 11. kola WABA lige. Biće to duel direktnih rivala u borbi za fajnal for.

Bošković je kazao da podgorički tim očekuje težak meč protiv ekipe koja je igrala Eurokup.

"Nije izborila drugu fazu Eurokupa, ali je imala dvije pobjede. Upravo to im je pomoglo da se podignu kao tim, da steknu veće iskustvo. Sa druge strane mi smo period dok nije bilo utakmica pokušali da iskoristimo da se što bolje spremimo, da se neke nove igračice uklope u sistem", rekao je Bošković na konferenciji za novinare.

On je kazao da je u tom periodu Budućnost imala dosta problema sa povredama, navodeći da je Tamara Kapor slomila nos, a Nikolina Džebo imala zdravstvenih problema.

"Očekujem da će sve biti u timu. Svjesni smo težine posla, ali igramo u Podgorici, tako da ćemo pokušati da dođemo do pobjede u meču koji nije odlučujući za fajnal for, ali može biti izuzetno značajan. Jasno je da moramo nametnuti svoj stil, a to je prije svega izuzetno jaka odbrana", kazao je Bošković.

Plejmejker Jelena Vučetić kazala je da je Beroe sjajna ekipa, u kojoj su i dvije crnogorske reprezentativke.

"Biće teško, ali vjerujem da ćemo na svom terenu prikazati dobro izdanje, potvrditi dobru formu i iskoristiti prvu meč loptu na putu za fajnal for. Očekujem dobru podršku publike i nadam se da će nam dati vjetar u leđa da dođemo do značajne pobjede", kazala je Vučetić.

Crnogorska reprezentativka Dragana Živković kazala je da je duel podgoričkom timu prva meč lopta na putu za fajnal-for.

"Kao što je poznato do kraja ligaškog dijela imamo četiri utakmice u Podgorici protiv četiri direktna konkurenta, a prvi je Beroe. Radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi, koja osim reprezentativki Bugarske i dvije Amerikanke ima i dvije naše internacionalke. Baš zbog toga svjesne smo njihovog kvaliteta", kazala je Živković.

Ona smatra da je bugarski predstavnik igrao Eurokup ove sezone i odigrao mnogo jakih mečeva i da je zbog toga u prednosti.

"Igramo u Podgorici, pokušaćemo željom i agresivnošću uz nadam se veliku podršku sa tribina da dođemo do pobjede. Upravo ta utakmica može biti prekretnica za nas", kazala je Živković.

Regionalni šampion godinu je završio sa tri uzastopne pobjede, u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvario je pet trijumfa i tri poraza.

Bugarski tim ima šest trijumfa i poraz, a prvi međusobni duel pred svojim navijačima dobio je 80:78.

Utakmica u dvorani sportsko-kulturnog centra Univerziteta Crne Gore počeće u 19 sati.

Čelnici kluba pozvali su ljubitelje košarke da podrže crnogorskog i regionalnog šampiona u najtežem meču dosadašnjeg dijela sezone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније