Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

20. 08. 2013. 12:37 >> 12:43

PRIPREME U BARU

Popović: Potrebne su nam jake provjere

Košarkaška reprezentacija Crne Gore nastavila je u Baru pripreme za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, koje je na programu od 4. do 22. septembra.

Nakon što su u kontrolnom meču u Dubrovniku protiv Hrvatske doživjeli prvi poraz u sklopu priprema za Eurobasket u Sloveniji i slobodnog dana koji su dobili u subotu, Blagota Sekulić i saigrači u nedjelju su nastavili pripreme za drugi nastup na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

„Crveni“ su analizirali meč protiv Hrvatske i rade na ispravljanju grešaka iz tog duela, kako bi podigli nivo igre za turnir „Adeko kup“ u Kopru, na kojem će 22. i 23. avgusta odmjeriti snage protiv domaćina Slovenije i Italije.

„Analizirali smo meč protiv Hrvatske i vidjeli dobre strane, ali i greške koje moramo da ispravimo kako bi već na turniru u Kopru pružili bolje partije nego što je to bio slučaj u Dubrovniku. Ne možemo da budemo zadovoljni ni igrom, ni rezultatom protiv Hrvatske i svjesni smo da moramo da izvučemo pouke iz tog duela i da unaprijedimo našu igru. Odbrana koja je bila naš glavni adut u prošlogodišnjim kvalifikacijama nije bila na adekvatnom nivou, pa vjerujem da ćemo već u Kopru pokazati pravo lice kada je u pitanju taj segment igre. U Sloveniji nas očekuju izuzetno jake provjere jer su domaća i selekcija Italije, odlične reprezentacije koje imaju velike ambicije na predstojećem Eurobasketu. Potrebne su nam jake provjere kako bi se izmjerili protiv najjačih, a ti mečevi će nam pokazati na čemu treba da radimo tokom posljednje sedmice priprema za šampionat u Sloveniji. Sve je podređeno tome da spremno dočekamo 4. septembar i premijerni meč na šampionatu protiv Makedonije i siguran sam da ćemo u periodu do odlaska za Sloveniju, uspjeti da podignemo igru i formu na željeni nivo, kako bi uspjeli da ostvarimo cilj i izborimo plasman u drugu fazu“, kaže 26-godišnji igrač Budućnosti Aleksa Popović.

Reprezentacija u srijedu iz Podgorice putuje za Ljubljanu, odakle će autobusom nastaviti put za Portorož, gdje će biti smještena tokom boravka u Sloveniji.

Crna Gora će u četvrtak u 20 sati i 45 minuta u Kopru igrati protiv Italije, a u petak, takođe, od 20 sati i 45 minuta će odmjeriti snage protiv domaćina Slovenije.

(kscg.me)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније