Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

20. 08. 2013. 17:12   >>  17:12

SJUTRA ZA KOPAR

Bakić: Imamo kvalitet

Košarkaška reprezentacija Crne Gore sjutra putuje za Kopar, gdje će u četvrtak i petak učestvovati na turniru „Adeko kup“ na kojem će protivnici biti domaćin Slovenija i Italija.

„Crveni“ će u četvrtak odmjeriti snage protiv Italije, a u petak protivnik će biti domaćin Slovenija, što će biti odlične provjere pred posljednju sedmicu priprema uoči odlaska na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, jer su u pitanju reprezentacije koje imaju velike ambicije na predstojećem Eurobasketu.

„Uvidjeli smo greške koje smo pravili u duelu protiv Hrvatske u Dubrovniku i sigurno ne možemo da budemo zadovoljni igrom koju smo pružili. Radili smo na ispravljanju tih grešaka prethodnih dana u Baru i vjerujem da će naša igra u Kopru biti na znatno višem nivou. U proteklom periodu dosta smo radili na fizičkoj pripremi, a uigravali smo i neke taktičke zamisli, ali nijesmo odigrali dovoljno kontrolnih mečeva da bi mogli da se mjerimo sa protivnicima koji su odigrali mnogo više utakmica nego mi, kao što je bio slučaj sa Hrvatskom. U Kopru nas očekuju mečevi protiv sjajnih reprezentacija koji će nam dati jasnu sliku na čemu treba da radimo u posljednjoj sedmici priprema pred odlazak za Sloveniju. Rezultat nije u prvom planu, već uigravanje tima, ali pobjede donose dobru atmosferu i daju dodatno samopouzdanje. Najvažnije je da pobjeđujemo na Evropskom prvenstvu, gdje će svaka utakmica biti priča za sebe i veoma važna u našem nastojanju da izborimo plasman u drugu fazu“, kazao je 30-godišnji bek Metalca iz Valjeva Bojan Bakić.

Iako u ovoj fazi rezultat nije najvažniji, „crveni“ prate rezultate rivala u grupi u Jesenicama u kojoj su još Srbija, Litvanija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Letonija, ali ističu da je najvažnije da njihova igra bude na potrebnom nivou da bi se ostvario cilj i izborio plasman u drugu fazu u koju idu tri prvoplasirane selekcije.

„Pripremne utakmice su jedno, a Eurobasket nešto sasvim drugo, jer je sigurno da reprezentacije u kontolnim mečevima ne otkrivaju karte. Dosta je neočekivanih rezultata, a najvažnije je da razmišljamo samo o našoj igri i tome da spremno dočekamo prvi meč na prvenstvu protiv Makedonije. Ukoliko budemo na očekivanom nivou, siguran sam da u svim mečevima na prvenstvu imamo šansu, jer imamo kvalitet i znanje da igramo protiv svakog protivnika u grupi“, zaključio je Bakić.

Reprezentacija će iz Podgorice otputovati avionom za Ljubljanu u 16 sati i 10 minuta, nakon čega će autobusom nastaviti put za Portorož, gdje će biti smještena tokom boravka u Sloveniji.

Utakmica Crna Gora - Italija igra se u dvorani „Bonifika“ u Kopru u četvrtak sa početkom u 20 sati i 45 minuta, dok će se duel protiv domaćina Slovenije igrati u petak sa početkom u 20 sati i 45 minuta.

(kscg.me)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније