Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 08. 2013. 15:30 >> 17:41

SJUTRA S ITALIJOM

Pavićević: Posljednji mečevi uoči EP

Košarkaška reprezentacija Crne Gore odigraće sjutra prvi meč na turniru „Adeko kup“ u Kopru. Izabranici Luke Pavićevića će odmjeriti snage protiv Italije u petom kontrolnom meču u sklopu priprema za Evropsko prvensvo u Sloveniji.

Poslije poraza od Hrvatske u Dubrovniku, prvog u sklopu priprema za Eurobasket u Sloveniji i četiri dana boravka u Baru, izabranike Luke Pavićevića nove provjere očekuju na turniru „Adeko kup“ u Kopru, na kojem će protivnici biti domaćin Slovenija i Italija.

Dueli protiv reprezentacija koje imaju velike ambicije na predstojećem prvenstvu u Sloveniji, biće sjajne provjere za „crvene“, prilika da provjere urađeno u proteklom periodu, ali i da dobiju jasniju sliku na kojim stvarima treba da rade u posljednjoj sedmici priprema za drugi nastup na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

„Na turniru u Kopru ćemo najvjerovatnije odigrati dva posljednja meča u pripremnom periodu. Na kraju priprema imamo sjajne protivnike i odlične provjere pred posljednju sedmicu priprema za šampionat u Sloveniji. Italija je kao i mi prošlogodišnje kvalifikacije završila sa maksimalnim učinkom i deset pobjeda, radi se o ekipi koja je odlično uigrana i ima sjajnog selektora Simonea Pjaniđanija. Slovenija igra sjajno u pripremnom periodu, predvođena mojim bivšim trenerom Božidarom Maljkovićem. Očekujemo jake provjere i želimo da te mečeve iskoristimo na najbolji način kako bi napredovali“, kaže selektor Pavićević.

Pavićević je zadovoljan zbog činjenice da ekipa od početka avgusta trenira u komplenom sastavu nakon što su se ostatku tima priključili kapiten Blagota Sekulić i Milko Bjelica, kao i centar Orlanda Nikola Vučević.

„Na startu priprema smo saopštili da imamo određenih problema, ali da ćemo uz naporan rad, doći u situaciju da pred samo prvenstvo, okupimo čitav tim i to u nekom uravnoteženom stanju. Moramo da budemo zadovoljni što smo uspjeli da dobijemo Blagotu Sekulića i Milka Bjelicu koji su imali problema sa povredama i što nam se priključio Nikola Vučević i sada kroz treninige i utakmice, pokušamo da sve to dovedemo u ravnotežu sa ostatkom tima i kada je u pitanju fizički, ali i taktički di“, kazao je Pavićević.

Iako prate rezultate rivala u grupi u Jesenicama u kojoj su Srbija, Litvanija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Letonija, u taboru naše reprezentacije ističu da je najvažnije da naš nacionalni tim spremno dočeka početak šampionata. 

„Smatram da je ispravno ono što mi radimo, a to je da držimo akcenat na našoj igri. Dosta je stvari koje moramo da odradimo tokom priprema i u toku priključivanja igrača kako bi sve to doveli u ravnotežu, a Bojan Lazić je zadužen da prati protivnike u grupi. Analizi protivnika u grupi treba da se posvetimo tek u posljednjoj sedmici priprema, odnosno po povratku sa turnira u Kopru“, zaključio je Pavićević.

Italija je u prošlogodišnjim kvalifikacijama za Eurobasket u Sloveniji ostvarila svih deset pobjeda kao i naša reprezentacija.

„Azuri“ su ovog ljeta odigrali šest kontrolnih mečeva i ostvarili polovičan učinak - pobjede protiv Gruzije, Izraela i Poljske, a potom tri vezana poraza od Belgije, Izraela i Poljske na turniru u belgijskom gradu Antverp.

„Očekuju nas dvije jake provjere protiv odličnih reprezentacija, to će ujedno biti i posljednji mečevi koje ćemo odigrati uoči Eurobasketa. Ti mečevi će nam pokazati kako smo radili u proteklom periodu nakon duela protiv Ukrajine i Hrvatske, u kojima je bilo stvari sa kojima ne možemo da budemo zadovoljni. Mislim da smo odradili dobar posao u pripremnom periodu, napravili smo dobru bazu na Zlatiboru i sada samo treba nadograditi sve segmente u našoj igri kako bi bili spremni za početak prvenstva. U Sloveniji nas očekuju jaki protivnici, u grupi nema izrazitih favorita, jer svako može da dobije svakoga. Moramo da se posebno spremimo za svakog protivnika, a motiva da se napravi rezultat koji svi priželjkujemo, a to je prolaz u drugu fazu, sigurno neće nedostajati. Imamo još 15-ak dana do premijernog meča protiv Makedonije i imamo dovoljno vremena da dostignemo željeni nivo igre i forme, koji će nam garantovati da možemo da se suprotstavimo svim rivalima u grupi. Čitavog ljeto radimo naporno, na pripremama smo možda i najduže od svih reprezentacija i svaki igrač će dati sve od sebe, jer se na Eurobasketu nastupa jednom ili dva puta u karijeri“, kaže bek Budućnosti Suad Šehović.

Crna Gora je u odnosu na protivnike iz grupe na Evropskom prvenstvu imala najmanje kontrolnih utakmica, pa će svakako dobro doći dva meča sa kvalitetnim ekipama. Poslije dugih i napornih priprema i reprezentativci su se uželjeli igranja.

"Važno je što igramo protiv tako kvalitetnih protivnika, jer Austrija, Mađarska i ukrajina ipak nisu na tom nivou. Želimo da popravimo utisak iz meča sa Hrvatskom, prije svega u odbrani", kazao je plejmejker Nikola Ivanović.

Utakmica Crna Gora - Italija igra se u dvorani „Bonifika“ u Kopru sjutra s početkom u 20 sati i 45 minuta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније