Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

23. 08. 2013. 13:37 >> 13:56

PRIPREME U BARU

Jovović zadovoljan radom ekipe

Košarkaši Budućnost Volija nešto više od dvije nedjelje nalaze se na pripremama u Baru, a prema riječima trenera "plavih" Igora Jovovića, sve protiče u najboljem redu.

Pripremni period je od neprocjenjivog značaja, a svjesni su toga i u stručnom štabu Budućnosti.

"Nakon uvodnog dijela koji smo obavili u Podgorici, i koji je obuhvatio ljekarske preglede, kao i testiranja kojim smo utvrdili status svih igrača, preselili smo se u Bar gdje intezivno radimo na podizanju fizičke pripremljenosti", ističe Jovović.

“Kombinovali smo rad u teretani, u dvorani, kao i trčanje. Zadovoljan sam u potpunosti ponašanjem, i zalaganjem igrača, i načinom na koji su podnijeli sve napore”, dodao je mladi strateg.

U Baru se dosta radilo na uigravanju ekipe, iako nedostaju Suad Šehović, Aleksa i Marko Popović, kao i Nikolu Ivanovića, koji su sa reprezentacijom na pripremama za Eurobasket u Sloveniji.

"Akcenat je bio na sistemu odbrane, i moram reći da je napravljena progresija u odnosu na početak priprema. Za nas je zaista velika čast što imamo četvoricu igrača u reprezentaciji, i nadam se da će svi poći na prvenstvo Evrope, u Sloveniji. Međutim, njihovo odsustvo je i veliki problem, posebno zbog toga što svi pripadaju spoljnoj liniji. Snalazimo se, i za sada igrači koji su ekipi pokušavaju da nadomjeste odsustvo reprezentativaca", kazao je trener Budućnost Volija.

Novi centar podgoričke ekipe, Vilijam Kolmen, posljednji je stigao u Bar, ali, kako kaže njegov novi trener, najvažnije je da izjednači formu sa saigračima. Osim njega, ekipi su se priključilo i nekoliko juniorskih reprezentativaca.

"Evidento je da Kolmen nije bio na istom nivou fizičke pripremljenosti sa ostalim članovima tima. Cilj je da se što prije izjednači, i moraće da se navikne na sasvim drugačiji sistem rada u odnosu na prošlu sezonu, u dresu Kavale. Što se tiče juniora, oni su mladi, dobro treniraju, imaju potencijala, i volje, vrlo su daroviti. Vrijeme je pred njima", kazao je Jovović.

"Plavi" se vraćaju u Podgoricu 28. avgusta. Prvi test meč imaju 31. avgusta sa ekipom Širokog, a sa istim rivalom sastaće se i dan kasnije. Obje utakmice igraće se u dvorani, u Donjoj Gorici.

(tekst i foto: kkbudućnost)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније