Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me/Mina [ Objavio: O.Z. ]

12. 02. 2019. 13:22 >> 15:02

FINALE PRIJE FINALA

Budućnost i Mornar sastaju se u polufinalu Kupa

Košarkaši Budućnost Volija i Mornara igraće u polufinalu završnog turnira Kupa Crne Gore, odlučeno je žrijebom u prostorijama Košarkaškog saveza (KSCG).

U drugom polufinalu sastaće se Lovćen i Sutjeska, ekipe koje brane ugled Crne Gore u ABA 2 ligi.

Završni turnir igra se u "Morači".

Polufinalni dueli igraju se u petak. Lovćen i Sutjeska će na parket od 17 sati, dok je derbi između Budućnosti i Mornara na programu od 20 sati.

Treba naglasiti da će Budućnost i Mornar u sastavu moći da imaju samo trojicu igrača koja nijesu iz Crne Gore.

Finale je u subotu od 19 sati, uz prenos na RTCG.

Trener Budućnost Volija, Jasmin Repeša kazao je da je obaveza kluba i njega kao trenera da potvrdi da je najbolji klub u Crnoj Gori.

"Moramo da odigramo dobro, da odigramo primjereno ovakvom takmičenju i da damo maksimum da dođemo do ovog trofeja", rekao je Repeša.

Trener Barana Mihailo Pavićević kazao je da ulogu favorita prepušta domaćinu.

"Kup je specifično takmičenje, sve se desi brzo u dva meča. Mislim da se najlakše može doći do tog trofeja. Smatram da je Budućnost ove godine apsolutni favorit, kako u Kupu tako i u domaćem prvenstvu", rekao je Pavićević.

Trener Lovćena, Miodrag Kadija smatra da je Budućnost favorit u finalu Kupa.

"Mi imamo 2:2 protiv Sutjeske ove sezone, imamo problema zbog povreda igrača, ali se nadam da ćemo odigrati dobro. Mislim da bi bio veliki uspjeh za Lovćen ove sezone, ako bi odigrali finale", ocijenio je Kadija.

Trener Sutjeske, Zoran Glomazić naglasio je da je njegov tim posljednju utakmicu crnogorske lige odigrao bez tri najbolja igrača.

"Zbog povrede i bolesti posljednju utakmicu crnogorske lige odigrali smo bez tri najbolja igrača. Očekujem da ćemo u petak ipak biti kompletni. Nadam se da će Kup donijeti pravi skup najboljih klubova u Crnoj Gori", rekao je Glomazić.

Trofej u Kupu brani Budućnost koja je samo jednom od osamostaljivanja Crne Gore ostala bez pehara u Kup takmičenju i to na finalnom turniru koji je organizovan u Tivtu 2013. godine. Tada je trofej osvojila Sutjeska iz Nikšića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније