Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

23. 08. 2013. 16:57   >>  20:26

BEZ ČVRSTINE I KONCENTRACIJE

Pavićević: Mnogo razloga za brigu

U duelu protiv Italije nedostajala je čvrstina u odbrani i koncentracija kako bi se zaustavila tečna igra uigranog protivnika, kazao je selektor Luka Pavićević nakon poraza od "azura" (89:73) u prvom meču na turniru ''Adeko kup'' u Kopru koji je posljednja provjera pred Eurobasket u Sloveniji, koji počinje 4. septembra.

Pavićević je istakao da je mnogo razloga za brigu, ali da nema vremena da se ekipa prepušta depresivnim mislima. Drugi meč na turniru koji je na programu u petak i u kojem će protivnik biti domaćin Slovenija, treba iskoristiti na najbolji način, a nakon turnira analizirati sve segmente kako bi se u posljednjoj sedmici priprema, radilo na ispravljanju grešaka, kazao je Pavićević.

“Odigrali smo još jedan meč u kojem nijesmo imali konstantu na nivou na kojem bi trebalo da budemo i na kojem želimo da budemo s obzirom na to da smo naporno radili tokom čitavih priprema. Nijesmo imali dovoljno čvrstine u odbrani i koncentracije da zaustavimo izuzetno dobar protok igre jedne uigrane ekipe kao što je Italija. Momenti u kojima smo bili čvrsti i na potrebnom nivou kada je u pitanju igra u odbrani donosili su nam adekvatne rezultatske pomake, pa smo tako pravili velike serije i stizali protivnika. Međutim, jednako brzo smo to ispuštali i gubili konce igre. Brine nedostatak konstante u našoj igri i koncentracije jer je to bilo evidentno u trenucima kada smo iz egal utakmice ulazili u veliki minus, čime smo omogućavali protivniku da lakše igra. Dosta je razloga za brigu, ali nemamo vremena da se prepuštamo depresivnim mislima. I ovaj duel kao i prethodni protiv Hrvatske nijesmo iskoristili da uhvatimo nivo koji bi željeli“,  kazao je Pavićević.

'Crveni'' će danas igrati protiv domaćina Slovenije drugi meč na turniru u Kopru, što će biti i posljednja provjera uoči Eurobasketa.

“Moramo da se pokušamo da na najbolji način iskoristimo još jednu jaku utakmicu. Nakon toga ćemo na miru analizirati one segmente na koje možemo da utičemo u periodu do početka prvenstva. Dok smo u pripremnom periodu i dok igramo prijateljske utakmice u kojima rezultat nije važan, imamo šansu da ispravimo greške, ali bliži se početak Eurobasketa i vjerujem da ćemo imati snage, mirnoće i hrabrosti da ispravimo nedostatke i dostignemo nivo koji nam je neophodan kako bi takmičili na onom nivou na kojem bi željeli“,  zaključio je Pavićević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније