Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

14. 02. 2019. 07:56 >> 07:29

AUTOBUSKA NESREĆA

U Makedoniji dvodnevna žalost

Vlada Sjeverne Makedonije je četvrtak i petak proglasila za dane žalosti povodom pogibije, prema najnovijoj informaciji, 14 ljudi u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu Skoplje-Tetovo.

Premijer Zoran Zaev je nakon vanredne sjednice Vlade kasno sinoć saopštio da je u nesreći kod sela Laskarci poginulo 14 osoba i da je među povrijeđenima njih nekoliko u teškom stanju.

U autobuskoj nesreći kod Skoplja, koja se desila juče oko 17 časova, prema prvim informacijama poginulo je 13 ljudi, sedam je poginulo na licu mjesta, a šestoro u skopskoj gradskoj bolnici "8. septembar". U međuvremenu preminula je još jedna osoba.

Premijer Zaev je najavio da će danas posjetiti povrijeđenje, a da će narednih dana makedonska vlada donijeti odluku o pomoći njihovim porodicama.

Kako je istakao, razlozi prevrtanja autobusa u blizini naplatne rampe na autoputu na izlasku iz Skoplja još nijesu poznati, a u toku je istraga koju vodi nadležni tužilac.

"Mobilizovali smo sve snage i kapacitete da pomognemo povrijeđenima. Brzo su intervenisali i policija i bolnice, i državne i prvatne", rekao je makedonski premijer.

Zaev je ponovio da je istraga do sada utvrdila da je autobus firme "Durmo turs" koji je išao u pravcu Tetova, prešao na suprotnu kolovoznu traku, probio zaštitnu ogradu i pao u dolinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније