Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

24. 08. 2013. 09:41 >> 09:44
3

STARE GREŠKE

Pavićević: Pokazali smo veliku želju

Igrači su u duelu protiv Slovenija pokazali veliku želju koja je donijela dosta pozitivnih stvari, ali su se ponovile iste greške u odbrani jer je protivnik postizao lake poene, kazao je selektor Luka Pavićević nakon poraza (81:74) od domaćina na turniru „Adeko kup“ u Kopru koji je bio posljednja provjera uoči Eurobasketa.

Pavićević je kazao da su njegovi izabranici natjerali protivnika da na kraju meča ima 17 izgubljenih lopti, ali da je bilo grešaka koje su spriječile kompaktnost i homogenost u odbrani.

„Bila je ovo još jedna jaka i teška utakmica na gostujućem parketu u lijepom ambijentu. Ovo je možda i nešto što je po intezitetu i takmičarskom naboju najbliže onome što nas očekuje na prvenstvu. Pokazali smo veliku želju nakon što smo u duelima protiv Hrvatske i Italije odigrali ispod svog nivoa. Iz te velike želje dolazilo je dosta pozitivih stvari, ali nam se i dalje ponavljaju iste greške, a tu mislim na neke nezrele odluke u odbrani kojima smo dozvljavali protivniku da postiže lake poene. Natjerali smo protivnika na 17 izgubljenih lopti što govori o tome da smo odigrali meč sa velikom željom i uz dosta kvaliteta u odbrani. I dalje nam se, međutim, dešavaju neke sitne, ali veoma važne greške što nas spriječavaju da imamo kompaktnost i homogenost u odbrani, a to je ključ da bi se ostvarila pobjeda protiv protivnika ovog kvaliteta i to na njegovom parketu“, rekao je Pavićević.

Bek Suad Šehović kazao je da je Slovenija imala više koncentracije u odlučujućim trenucima što je na kraju i odlučilo pobjednika, ali da je u igri naše reprezentacije bilo dosta pozitivnih stvari.

„Imali smo odličnu provjeru protiv domaćina Eurobasketa i pružili smo dobru partiju nakon lošeg izdanja protiv Italije. Imali smo želju da pokažemo da možemo bolje nego protiv Italije i smatram da smo uspjeli u tome iako je bilo i dosta grešaka. Pobjednik je odlučen u posljednjem minutu u kojem je domaćin imao više koncentracije i zasluženo je došao do pobjede“, rekao je Šehović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније