Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ B92 ]

19. 02. 2019. 13:26   >>  12:54

FINALE KUPA KRALJA

Sudije priznale katastrofalne greške

Španski arbitri Huan Karlos Garsija, Migel Peres Peres i Himenes Truhiljo priznali su velike greške koje su napravili u finalu Kupa Kralja.

Barselona je u velikom finalu pobijedila Real Madrid poslije produžetka sa 94:93, međutim duel su obilježile očajne odluke arbitara.

Dvije najveće koje se izdvajaju bile su na kraju duela kada nije dosuđen očigledan faul Entonija Rendolfa nad Krisom Singltonom i kada su sudije pokazale na silaznu putanju kod koša za pobjedu Anta Tomića, iako je lopta prvo dirala obruč.

"Svjesno smo ozbiljni grešaka na kraju utakmice i prihvatićemo sve odluke koje ACB donese u vezi sa njima. Spremni smo da sa ACB nastavimo saradnju u stalnoj obuci tokom sezone za najbolje moguće suđenje. Maksimalno vjerujemo sudijski kolektiv", piše u saopštenju i dodaje se:

"Sudije u ACB ligi su na najvišem tehničkom nivou na svijetu i to je međunarodno priznato na svim turnirima i prvenstvima na kojima učestvujemo, ali zbog toga nijesmo manje ljudi, pa griješimo. Greške pogađaju i nas i zato radimo svake nedjelje da bismo ih izbjegli".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније