Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

27. 08. 2013. 09:56 >> 09:59

NAKON 16 GODINA

Kraj karijere Trejsija Mekgrejdija

Američki košarkaš Trejsi Mekgrejdi odlučio je da okonča karijeru u svojoj 34 godini, prenose američki mediji.

Mekgrejdi, koji je NBA karijeru započeo 1997., kada su ga Toronto Raptorsi izabrali kao devetog pika na draftu, gostujući u jednoj emisiji na ESPN-u, izjavio je da osjeća da više ne može da odgovori zahtjevima profesionalne košarke.

Mnogo puta u karijeri Mekgrejdi je dokazao da je veliki strijelac, osim za Toronto, čiji dres je nosio tri sezone, nastupao je i za Orlando, Hjuston, Njujork, Detroit, Atlantu i San Antonio, a jednu sezonu proveo je u Kini igrajući za Đingdao Iglse.

"Posljednje tri godine imao sam problema sa motivacijom. Smatram da je bolje da se povuče, kad već ne mogu da se potpuno posvetim košarci. Iza mene su 16 godina u NBA ligi, ponosan sam na sve što sam uradio", izjavio je Mekgrejdi.

Zanimljivo, iako je važio za jednog od najboljih košarkaša u ligi, nikada nije osvojio šampionski prsten, a najbolji rezultat u karijeri ostvario je u svojoj posljednjoj sezoni sa San Antoniom. Spursi su došli do velikog finala, ali su poraženi od Majamija u sedam utakmica.

Dva puta bio je najbolji strijelac lige (2003. i 2004.), sedam puta bio je učesnik Ol-star vikenda, 2001. je proglašen igračem koji je najviše napredovao, a dva put je izabran u najbolju petorku lige.

NBA karijeru je završio s prosjekom od 19,6 poena po utakmici, 5,6 skokova i 4,4 asistencije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније